Što je novoga!

Ivor Car

9. prosinca 2002.

Što je novoga!

Prošli tjedan na Lupigi je napokon bio barem ponešto sadržajan, a takav bi mogao biti i ovaj, sada već tekući tjedan. Na anketi ispade kako veliki broj Lupeža navija za Dinamo, a koliko vas "navija" za snijeg vidjet ćemo za točno tjedan dana kada će biti poznati rezultati ovotjedne ankete ('ko živ - 'ko mrtav). Ponosan sam što u skladu s prvom rečenicm uvoda, mogu najaviti i kako će napokon biti nekih pohvala, ali i pooštrih pokuda.
Prošlog tjedna se uredništvo Lupige raspisalo. Bilo je tu i vijesti, a pogotovo kolumni, i to ne bilo kakvih kolumni, već nevjerojatno dobrih kolumni, a dobili smo ih još, pa odmah mogu najaviti kako će slična situacija biti i sljedećeg tjedna. Posebno iznenađenje bio je novi GostLupež, koji je spriječio da ta ustajala rubrika ne završi u povijesnoj prašini.
U iznimno glupoj prošlotjednoj anketi, prouzročenoj velikim i jedinim hrvatskim nogometnim derbijem, onim između Dinama i Hajduka, pobjednik je bio Dinamo. Iako je Hajduk prvu polovicu tjedna vodio, Dinamo ga je iznenadio i odnio skoro pa uvjerljivu pobjedu. Poprilično neočekivano malo glasova zadobili su ostali prijedlozi, sva tri zajedno ubilježili su jednak broj glasova kao i Dinamo. Eto tako je bilo prošlog tjedna, a ovog tjedna će biti nešto drugo.
Kako nas je posjetio prvi ovozimski snijeg, barem većinu nas (evo ja sam ga isto vidio već prije!), odlučili smo vas upitati što vi mislite o tome. Snijeg vas smeta, ili uživate u njemu, ravnodušni ste, ili vas samo oduševljava kupovanje i dobivanje poklona, te adventski kalendarčići? Nešto više o tome saznat ćemo za tjedan dana u sljedećoj novici iz podosadnog serijala "Što je novoga". A sada pređimo na one interne, "redakcijske" stvari, koje zbog akutnog neviđanja u "redakciji" moramo obaviti na ovaj nezahvalni način.
Ovoga puta inače odvojene stavke, pohvale i pokude ćemo izmiješati. Tako Riječni rak dobija pohvalu zbog svog kolumnističkog rada i zalaganja u neke do tada propale stvari, ali dobija pokude zbog izostanka u novinarskom dijelu posla, kao i zbog neispunjenog obećanja o tamo nekoj gajbi pive. Pohvalu za novinarski dio posla dobit će i Bozzo, ali ćemo ga pokuditi zbog negledanja filmova i nečitanja u zadnjih desetak dana. Webmaster zvani "Vidi ovo" zbog svoje iritantne nezainteresiranosti i inertnosti dobija isključivo pokude, kao i njegov i naš dizajner koji je takav već duže vrijeme, a još uz to hoće i slagat', te nas zamara nepotrebnim komentarima. Zvijezda zvana Edo Maajka, također zaslužuje samo pokude, a i on hoće slagat' (nek' se zna!). Zbog pustopoljine zvane Film, pokude dobijaju D.V. zaposlenik Vjesnika i onaj užasno tvrdoglavi dizajner od maloprije, koji nas zamara nepotrebnim komentarima. X dobija samo pohvale, kako zbog fenomenalne kolumne na razini, tako i zbog novinarskog dijela posla i još nekih stvari, koje nisu za javnost. A da su bila još i ona dva zadatka .... Pohvala i Feezu, koji je izgleda pomalo impresioniran samoubojstvima. Možda ipak posao utječe na ljude? Koga je pogodilo ovo napisano znači da je taj pogođen! Koga nema ili nije ništa ni radio, ili sam ga zaboravio, što vjerojatno dođe na isto!
Najava - nema! Eto toliko ....