Maajka snimio spot za "Mater vam jebem"

Ivor Car

24. listopada 2005.

Maajka snimio spot za "Mater vam jebem"

Naš glavati kolumnist, diljem Balkana znan kao Edo Maajka, napokon je završio snimanje svog novog spota za pjesmu "Mater vam jebem". I ovaj put je Edo nastavio s mijenjanjem redatelja, pa je sreću okušao s poznatim slovenskim filmašem Janom Cvitkovičem, ponosnim vlasnikom jednog venecijanskog Lava, a kojem je dodijeljen vrlo težak zadatak - vizualizirati rečeno u spomenutoj pjesmi


Ne treba čuditi što je za novi singl sa "No sikirikija" izabrana pjesma "Mater vam jebem", budući sam Edo drži kako je to ponajbolja stvar s albuma. Kao i uvijek do sada, za svaki novi spot glavati MC je angažirao novog redatelja. Ovaj put palicu je u ruke uzeo talentirani Jan Cvitkovič, autor slovenskog igranog filma "Kruh i mlijeko" koji je 2001. godine na venecijanskom filmskom festivalu dobio nagradu Lav budućnosti, dok je ove godine na festivalu u San Sebastianu njegov film "Odgrobadogroba" dobio glavnu nagradu, a prikazan je i na tek završenom Zagreb film festivalu.

- Snimali smo spot dva dana u Tuzli i jedan dan u jednom ljubljanskom studiju. Zamišljen je kao "mali dokumentarac" u kojem bi majstor Jan trebao dočarati ono što sam rekao u pjesmi, objašnjava nam gospon Osmić.

Iako je prema prvobitnoj zamisli spot trebao biti sniman i u Edinom rodnom Brčkom, koje je ujedno i najvećim dijelom inspiracija za nastajanje teksta "Mater vam jebem", od ideje se odustalo, čini se, samo zbog negativne vibre koja je viđena u tom gradu. Sam spot serija je slow-motiona, koji prikazuju ljude u svojoj sredini, a koji se spajaju s refrenom rječite pjesme.

- Spot bi trebao biti montiran još ovoga tjedna i s njim "zatvaram" ovaj album, nakon čega se intenzivno bacam na nastavak snimanja svog trećeg albuma "Stig'o ćumur", zaključio je Edo i dao se na rad koji će, najvjerojatnije, okruniti njegovu uspješnu karijeru.