Novi web kolačić u domaćoj nam www sferi

Slon

24. ožujka 2008.

Novi web kolačić u domaćoj nam www sferi

Lupiga nikada nije strahovala od konkurencije, vjerojatno zato što je nekonkurentna bilo kome i u bilo kojem pogledu, pa stoga ne treba čuditi što ćemo naše čitatelje na ovom mjestu upoznati s jednim novim web kolačićem u domaćoj nam www sferi. Nikad ne biste odmah pogodili što se krije iza neobičnog naziva ovog weba. Naime, Funkymem.com nije hrvatski portal, nedajbože, o funky glazbi, nego stranica na kojoj možete pronaći nešto više od svjetlucavih trač rubrika

U moru novih web stranica i portala nedavno je iznikao i jedan pod neobičnim nazivom, iza kojeg nikad ne biste odmah pogodili što se krije. Funkymem.com nije hrvatski portal, nedajbože, o funky glazbi, nego stranica na kojoj možete pronaći doslovno svašta. Postoji nekoliko podrubrika, u kojima se nude primjerice različiti CD-i samopomoći, vlogovi, također s temama samopomoći, samoispunjenosti, samokreativnosti i slično, kojekakve nagradne igre, ali i tekstovi šarolikog spektra tematika. Tako postoji i besplatni online časopis, mjesečnik, koji se može skinuti, a u kojem se (tek je izašao jedan broj) piše o biogorivima, poveznici ljudi i robota, slobodnoj volji, izboru hrane ovisno o raspoloženju i prijeti li Hrvatima izumiranje.

Ipak, novost i vjerojatno najzanimljiviji dio stranice za slučajne putnike namjernike u bespućima Interneta leži u činjenici da se teme u rubrici Zona obrađuju na prilično opširan način, što bi doduše netko mogao smatrati upravo i velikom manom, jer čitateljstvo najčešće nije sklono kilometarskim traktatima u cyber obliku. Ali svi oni koji žele znati više, malo se educirati, odmaknuti od uobičajenih svjetlucavih trač rubrika i pročitati tekst u kojem se nikog ne vrijeđa i iznose različite strane i pogledi, nešto za sebi mogao bi naći upravo u zoni (navodno naziv nema veze s onom poznatom dijetom). Neke od dosad obrađenih tema bile su religijski kultovi, cjenovni tsunami, ekoturizam, žene i nogomet, nesanica, seks u školi, izvanzemaljske otmice, djeca leptiri i multikulturalizam.

Uredništvo napominje da se u budućnosti planiraju izraditi podrubike kao što su psihologija, popularna znanost, svakodnevica i slično, s tim da se nadaju da će do onda promijeniti i sam izgled tekstova, jer se kao glavna mana nameće mala veličina slova i slika. Također, sve tekstove iz arhive možete čitati samo ako ste član fm-a, što danas nažalost i nije tako rijedak slučaj. No, s druge strane, tekstovi koji se zasad ažuriraju po jedan dnevno (a s obzirom na njihovu detaljnost, taman dovoljno) poprilično su profesionalno napisani, a gotovo u pravilu su praćeni s izjavama/intervjuem nekog stručnjaka vezanog uz područje koje se obrađuje, što je u Hrvata rijedak slučaj i u svakom slučaju nešto vrijedno pohvale.