Neugodan susret sa snijegom

Ivor Car

11. prosinca 2002.

Neugodan susret sa snijegom

Neke ljude snijeg zbilja može iznenaditi i ne samo iznenaditi, već ih "fine" nabrijati panikom. Takav slučaj dogodio se Gambijcu, kojeg je ujutro zatečeni snijeg u tuđini Njemačke, krajnje zbunio, što je sve skupa rezultiralo šturim policijskim izvješćem.
Kao i svako jutro, neimenovani Gambijac probudio se, ustao iz svog kreveta i pogledao kroz prozor svog stana na petom katu, nastojeći vidjeti svoj automobil. Bitno je reći kako je jedini razlika između ovog i nekog drugog Gambijca ta što junak ove priče živi u Njemačkoj, a ne u svojoj domovini Gambiji, zapadnoafričkoj državici na zemljopisnoj karti u kojoj vlada tropska klima i gdje je pojam "snijeg" poprilično neistražen.
Uglavnom, budući da je preko noći u njemačkom gradu Hildesheimu napadao snijeg, sve je bilo bijelo, pa tako i svi parkirani automobili. Prisjetimo se kako je naš junak na prozoru pogledom tražio svoj auto! Našavši svoj auto, on je uočio kako je on potpuno bijel, te odlučio stati na kraj vandalima i vandalizmu tako što je pozvao policiju i potužio im se kako su mu nepoznati huligani preko noći prebojili automobil u bijelo. Ne treba ni reći kako je ažurna njemačka policija odmah došla na mjesto uviđaja i shvatila kako je riječ o snijegu, a ne o boji.