Opet izgleda zima

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Opet izgleda zima

Dok smo mi tu danas uživali u lijepom i sunčanom vremenu, odnosno gušterali cijeli dan, na sjeveru Europe sa svojim djelovanjem je nastavila zima. Tako su u Njemačkoj autoceste potpuno zaštekane, a automobili se kreću brzinom hoda, ukoliko se uopće kreću.
Dok smo mi tu danas uživali u lijepom i sunčanom vremenu, odnosno gušterali cijeli dan, na sjeveru Europe sa svojim djelovanjem je nastavila zima. No ne bilo kakva zima nego ona koja je tu nas maltretirala nekoliko tjedana. Ona s jakim snijegom i još kad dodate vjetar…

Zanimljivo je kako se to dogodi baš u petak kada oni tamo na sjeveru koji imaju (a svi imaju) para, putuju negdje na vikend. Tako su u Njemačkoj autoceste potpuno zaštekane, a automobili se kreću brzinom hoda, ukoliko se uopće kreću. Dogodile se više stotina nesreća. Zastoji se odvijaju i u željezničkom i u avionskom prometu. Savjetuje se apstiniranje od puta.

U Švedskoj je potpuno blokirana njihova glavna autocesta Helsingborg-Stockholm, dok je onaj veliki most koji ih povezuje s Danskom, zbog orkanskih naleta vjetrova zatvoren za sav promet. Aerodromi im i dalje rade, ali uz velika kašnjenja letova.

Danska također ima iste probleme. Zatvoren je veliki broj prometnica, a policija ne preporučuje izlazak iz toplih domova. Najveći hendikep je to što trajekti ne voze.
Vremenska prognoza za sutra ne predviđa nikakve vidnije promjene.
Vidjeti ćete kad i nama to dođe sutra, a mi mislili igrati lopte.