NAPRAVITE NEŠTO DOBRO: Lupiga prikuplja odjeću koju ne nosite i šalje je ljudima koji će je nositi

Ivor Fuka

22. studenog 2013.

NAPRAVITE NEŠTO DOBRO: Lupiga prikuplja odjeću koju ne nosite i šalje je ljudima koji će je nositi

Dragi svi i sve, Lupiga sutra organizira akciju skupljanja odjeće za Rome iz međimurskog sela Kuršanec. Prikupljamo ono što ne nosite i šaljemo ljudima koji će tu odjeću nositi. Zima je na vratima i želimo prikupiti što više odjeće, poglavito zimske dječje odjeće, jer je preko polovice svih stanovnika ovog naselja mlađe od 14 godina. Tim povodom u zagrebačkom Limbu, na adresi Plitvička 16, od subotnjeg poslijepodneva pa sve do kasno u noć prikupljat ćemo vaše priloge, a zauzvrat ćemo vas počastiti grahom kakav zna skuhati samo Lupiga. Stoga vas molimo da zavirite u ormare i pronađete nešto odjeće. Ajmo napraviti nešto dobro!

Nedaleko, međimurskog sela Kuršanec, smješteno je derutno romsko naselje. U stotinjak kućica, nerijetko manjima od tridesetak kvadrata, smjestilo se po prilici nekih tisuću duša. Više od polovice njih djeca su mlađa od 14 godina, a dobar dio njih živi u nehumanim uvjetima, kakve teško možete i zamisliti. Jasno, nemaju ni previše zimske odjeće, a zima je na pragu. Upravo oni su cilj naše akcije te za tu djecu želimo prikupiti što više odjeće. Naravno, nećemo odbiti odjeću ni za starije, jer i ona je itekako dobrodošla.

Stoga vas molimo da zavirite u vaše ormare i pronađete nešto odjeće koja se više ne nosi ili barem to ne činite tako često ili su vaša djeca tu odjeću već prerasla. Ljudi koji će je dobiti, vjerujte, bit će itekako zahvalni, a ono što vama gotovo ništa ne predstavlja njima će biti veliko kao kuća. Dakle, donesite što ne nosite, ali ipak pazite da se ne radi o prljavoj ili poderanoj odjeći.

Kuršanec
Učinimo im zimu podnošljivijom (FOTO: Davor Kovačević)

Odjeću koje ćete se odreći možete donijeti od subotu poslijepodne do kasno u noć na adresu Plitvička 16, gdje ćemo u Limbu prikupljati odjeću koju vi ne nosite i poslati je ljudima koji će je nositi. Tim povodom smo organizirali i ciganski tulum, puštat ćemo muziku i kuhati grah, koji ćemo, naravno, besplatno podijeliti. Cugu ćete ipak sami platiti. S nama će biti i dvojica mještana romskog naselja koji će prikupljene stvari na kraju večeri odvesti u selo. Možete li samo zamisliti koje će veselje nastati kada njih dvojica u Kuršanec dovezu odjeću.

Ajmo napraviti nešto dobro!

Lupiga.Com