LUPIGA TV: Otok čuda - Čovjek s kojim smo odrastali vodi vas u nepoznato

Mladen Barbarić

11. ožujka 2012.

LUPIGA TV: Otok čuda - Čovjek s kojim smo odrastali vodi vas u nepoznato

Ne čekajte Đelu Hadžiselimovića jer HTV više nema para. Mi smo, eto, skupili nešto sredstava i donosimo vam još jedan izvrstan proizvod BBC-a s legendom malih ekrana u glavnoj ulozi. Ne radi se, nažalost, o Branku Kockici, ali za kvalitetu ovog djela jamči vam čovjek s kojim smo, kao i s Kockicom, odrastali. Drage dame i gospodo - David Attenborough i njegov posljednji serijal dokumentaraca koji je toliko dobar da nismo mogli sačekati da ga uvaženi Attenborough dovrši, a Dželo odabere, te vam predstavljamo prvu epizodu

Madagaskar se nekad davno, toliko davno da tada još ni Biblija nije bila napisana, zajedno s Indijom odvojio od Afrike, a potom se odcijepio i od te tamnice te je sreću pronašao otplutavši svojim poslom prema jugu. Neki čudni putevi tamo su odveli živa stvorenja koja su se u potpunoj izolaciji razvijala milijunima godina te je danas 80 posto vrsta koje žive na ovom najstarijem otoku na svijetu – nepoznato bilo gdje drugdje.

Osim brojnih životinjskih vrsta na otoku nešto većem od Francuske živi i oko 20 milijuna stanovnika koji su zajedno s izdajnicima iz vana potamanili dobar dio tamošnjeg životinjskog carstva, no ukoliko se pouzdamo u našeg heroja iz djetinjstva, u posljednje dvije decenije stvari se ipak mijenjaju na bolje. Barem za životinje, narod i dalje živi u raju bez prebijene pare i plugove ganja upregnute u volove. ukoliko vas zanima Madagaskar, pročitajte i na Lupigi objavljen putopis s tog otoka:

A sada uživajte.


Lupiga.Com