LUPIGA TV: Otok čuda - Čovjek s kojim smo odrastali vodi vas u nepoznato

Mladen Barbarić

19. veljače 2011.

LUPIGA TV: Otok čuda - Čovjek s kojim smo odrastali vodi vas u nepoznato

Ne čekajte Dželu Hadžiselimovića jer HTV više nema para. Mi smo, eto, skupili nešto sredstava i donosimo vam još jedan izvrstan proizvod BBC-a s legendom malih ekrana u glavnoj ulozi. Ne radi se, nažalost, o Branku Kockici, ali za kvalitetu ovog djela jamči vam čovjek s kojim smo, kao i s Kockicom, odrastali. Drage dame i gospodo - David Attenborough i njegov posljednji serijal dokumentaraca koji je toliko dobar da nismo mogli sačekati da ga uvaženi Attenborough dovrši te vam predstavljamo prve dvije (od tri) epizode

Madagaskar se nekad davno, toliko davno da tada još ni Biblija nije bila napisana, zajedno s Indijom odvojio od Afrike, a potom se odcijepio i od te tamnice te je sreću pronašao otplutavši svojim poslom prema jugu. Neki čudni putevi tamo su odveli živa stvorenja koja su se u potpunoj izolaciji razvijala milijunima godina te je danas 80 posto vrsta koje žive na ovom najstarijem otoku na svijetu – nepoznato bilo gdje drugdje.

Osim brojnih životinjskih vrsta na otoku nešto većem od Francuske živi i oko 20 milijuna stanovnika koji su zajedno s izdajnicima iz vana potamanili dobar dio tamošnjeg životinjskog carstva, no ukoliko se pouzdamo u našeg heroja iz djetinjstva, u posljednje dvije decenije stvari se ipak mijenjaju na bolje. Barem za životinje, narod i dalje živi u raju bez prebijene pare i plugove ganja upregnute u volove. ukoliko vas zanima Madagaskar, pročitajte i na Lupigi objavljen putopis s tog otoka:

A sada uživajte.

Prva epizoda

Druga epizoda


Lupiga.Com