JAVNA ISPRIKA KNJIŽEVNE INFLUENSERICE: Molim da „provala“ prijetnji, vrijeđanja i linča prestane

Ante Radić

6. prosinca 2020.

JAVNA ISPRIKA KNJIŽEVNE INFLUENSERICE: Molim da „provala“ prijetnji, vrijeđanja i linča prestane

Književna influenserica Alis Marić, koja vodi blog "Čitaj knjige" i koju na Facebooku prati više od pola milijuna ljudi odlučila se ispričati cjelokupnoj javnosti zbog degutantne objave u kojoj je prepričala svoj susret s taksistom i odbijanje da nosi masku u taksiju.

OBJAVA KOJA MIJENJA SVE: Influensericu koja živi od knjiga pisci i spisateljice "pokopali" zbog bešćutne budalaštine

Ta njezina objava izazvala je sveopće zgražanje na društvenim mrežama, a pratitelji njezine stranice iz minute u minutu napuštali su adresu na kojoj Alis Marić preporučuje knjige. U jedan dan izgubila je preko 15.000 pratitelja na Facebooku. Skandal je zaprijetio potpunom uništenju njezine reputacije i posla kojim se bavi.

Književna influenserica danas se odlučila ispričati. Na Facebook stranici "Čitaj knjige" objavila je javnu ispriku. Obzirom da smo o ovom skandalu pisali, ispriku prenosimo u cijelosti. 

Javna isprika

"Za početak ću se ispričati što sam ikad ikoga uvrijedila jer to nije bila namjera.

Vezano za moj komentar - iskustvo kratke vožnje taksijem, koji je skinut s mog privatnog facebook profila iz konteksta razmjene mišljenja, imam potrebu reći nešto na ovu temu, a nakon što je pokrenula lavinu komentara na društvenim mrežama i u medijima.

Ovim putem se prvenstveno  ispričavam mladom taksisti i njegovoj obitelji što sam ih na bilo koji način dodatno uplašila ili povrijedila.  Jer nije mi bila ni najmanja namjera. Dapače željela sam isti čas izaći iz taksija da ga umirim i to sam u svom komentaru navela – nisam se smijala njegovom strahu nego sam ostala preneražena količinom psihoze, straha i netrpeljivosti koja se očito uplela među sve nas.

Isto tako se ovim putem ispričavam svima vama koji se osjećate uvrijeđeni ili povrijeđeni mojom ishitrenom i neumjesnom  izjavom kao i postom o nošenju maski i  vibracijama. Kajem se zbog moje nepromišljenosti i pomanjkanje suosjećanja s drugima.

Nikada nisam bježala  od odgovornosti. I za ovu situaciju koja mi se dogodila preuzimam punu odgovornost. Ne krivim nikoga niti se osjećam žrtvom. 

Ali molim da „provala“ prijetnji, vrijeđanja i linča prestane jer to zaista ne vodi ničemu i uznemiruje moju obitelj. Znam da se svi bojimo ovih velikih promjena, ali uvijek možemo imati hrabrosti za sljedeći korak i nitko od nas ne mora pobijediti u svakoj raspravi.

Inače se trudim dijeliti pozitivne vijesti i priče, a ne biti negativna. 

Na svojoj Čitaj knjigu stranici dijelim mišljenja i pisanu riječ književnika, znanstvenika i spisatelja raznih žanrova jer je to ono čime se u osnovi bavim i što me veseli – biti book blogerica najveće je zadovoljstvo i radim taj posao sa strašću  i ljubavlju. 

Naravno, svoja mišljenja nikome ne namećem i dozvoljavam da nisam u svemu u pravu. Svatko od vas ima pravo odlučivati o svom životu i svojim uvjerenjima.

Nikad nisam bila negativna i motivirana mržnjom pa neću niti sada jer svima želim mir, sreću i pozitivu pa tako i onima koji me sada napadaju.

Ovo je jedini post koji ću posvetiti ovoj temi, a sada se vraćam knjigama i svojoj obitelji - onome čemu se najviše veselim."

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube