„JA SAM TURBO CATTOLICO“: Boris Dežulović u gostima kod Zorana Kesića

Lupiga.Com

20. lipnja 2022.

„JA SAM TURBO CATTOLICO“: Boris Dežulović u gostima kod Zorana Kesića

„Kada smo 2013. godine tek počeli da brojimo minute ovih naših '24 minuta', imali smo spisak. Što bi neki mnogo opasni momci rekli – spisak postoji! Pa postoji spisak careva, mi ga napravili. Jedno od prvih imena na tom našem spisku, koga bismo voleli da ugostimo i upoznamo bilo je ime našeg večerašnjeg gosta. I evo ga! Ni deset godina nije prošlo, a sa nama je večeras novinar, kolumnista i pisac, Boris Dežulović“, tim riječima je Zoran Kesić, autor i voditelj popularne emisije „24 minute sa Zoranom Kesićem“, najavio jučerašnje gostovanje Borisa Dežulovića.

U zanimljivom razgovoru Dežulović je bio potpuno otvoren pa je na Kesićevo pitanje kamo ide rat u Ukrajini odgovorio – „Ide u pizdu materinu“ – dodavši da ne treba biti neki veliki geostrateg kako bi se to zaključilo. Primijetio je i da rat u Ukrajini neodoljivo podsjeća na ratove devedesetih na ovim prostorima i da je teško izbjeći neke usporedbe.

Inače, Dežulović boravi u Beogradu povodom promocije svoje knjige “Summa atheologiae” u tamošnjem klubu Krokodil, pa je Kesić iskoristio priliku da ga usputno ugosti. Kesić je Dežulovićevu knjigu u šali predstavio kao knjigu zbog koje će autor gorjeti u paklu, a potom pitao svog gosta kakva je to njegova veza s crkvom i svećenstvom. 

„Ja sam turbo cattolico“, odgovorio je Dežulović objasnivši kako je ponosni vlasnik svih sakramenata, te da mu samo još nedostaje posljednje pomazanje. 

MOJ DRAGI NEPRIJATELJ BORIS DEŽULOVIĆ: Fate l'amore, non il Dio!

Na kraju emisije održan je i vrlo duhoviti duel Dežulovića i Kesića, na temu rivaliteta između Hrvatske i Srbije ili, kako bi to Kesić rekao – „ajde da ga merimo“. Pogledajte …

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube