Generalov sin i MiG 22

Navar Glibotić

15. lipnja 2003.

Generalov sin i MiG 22

Balkanština se nastavlja. Ako navodni osnivač najveće oporbene stranke ima ovakvu kulturu govora, malo smo u kiti. U redu, Ivan Bobetko ne voli Željku Antunović, ali takvo vrijeđanje na malom ekrančiću - to nije za birtiju na kolodvoru, a kamoli za politički, nazovi dijalog
Zašto je renomirana novinarka "Glasa Slavonije" Vesna Kljajić sinoć dovela Ivana Bobetka u "Noćnu moru"? Tko to zna, vjerojatno da netko bude ružniji od nje. No, to nije bitno, Ivek je došao.
I onda je izveo takvu tiradu kakve se ni zadnji čoban s Šumadije ne bi postidio. Vrijeđanje, psovanje, prijetnje, vokabular i ponašanje neprimjereno i za seosku birtiju, a kamoli za televiziju, makar se ona zvala i OTV. Najprije je Bobetko junior mrtav-hladan novinare nazvao aparatčikima Gaje Petrovića, a odvjetnike najgorim smećem. Inače, trenutnu vlast cijele je vrijeme krstio tim epitetom. Štedio je samo Mesića, valjda iz straha da ne počini negativne političke poene. Ali ih je svejedno napravio.
Najprije je gotovo priznao da je spremao vojni udar, spominjući blokadu Zagreba, te napad na Pantovčak, Banske dvore i HTV. Zatim je kazao da bi bilo najmanje stotinu mrtvih da je njegovom starom uručena optužnica, dodajući da Šime Lučin "može ići na gaj paradu mačevat se kurcima s prijateljima".
Što se tiče sprovoda njegovog oca, kazao je da je iznimno sretan što nije dozvolio da se govna skupljaju oko njegovog oca. Ne znam za koga je mislio da su muhe. Kada je već bio kod generala, objasnio je kako je osvojen Knin.
"Gotovina je osvojio kote na Dinari, onda je došao Rojs koji je izgradio cestu kojom se poslije spustio general Korade sa 7. gardijskom". Kako to da su Srbi gledali Rojsa kako gradi cestu nije objasnio (možda su mislili da je to početak auto-ceste Knin-Beograd), a bogami je čudno i to da je službeni podatak da je u Knin ušla 4. brigada prije sedme. Možda je Rojs za njih izgradio auto-cestu.
Za kraj sam ostavio jednu klasičnu čobansku birtijašku uvredu. Naime, upitan o ministrici Željki Antunović, Bobetko je kazao da će joj slijedeći put biti bolje da stane na MIG 22, jer je centimetar duži. Je li on bio u ekipi koja se zalagala za nabavku MIG-ova 29, Bobetko nije kazao.
Razumijem da je ovaj tip ostao bez oca (za čiju smrt okrivljava "smeće", tj. Vladu), ali razina seljaštva koju je unio u hrvatski medijski prostor je na najvišoj razini, i ne bi je se postidila niti srpska skupština.