Lupiga otkriva gdje se krije Ante Gotovina

Ivan Kegelj

29. ožujka 2003.

Lupiga otkriva gdje se krije Ante Gotovina

Dragi moji i drage moje - ono što ne mogu hrvatske tajne službe; što ne može Carla del Ponte i Haaški sud; ono što ne mogu mali Ivica i Stjepan "Obrvan" Mesić - može Lupiga. Otkrili smo gdje se krije general Ante Gotovina. Sad kad smo ustvrdili da znamo gdje je, valjda bi bio red i da otkrijemo lokaciju generala koji je svoju pojavnost uskratio javnosti. Ali dozvolite da nešto ostavimo za

"Svi koji ga poznaju, znaju da to nije učinio zbog straha od navoda u izrazito političkoj optužnici, u kojoj ga se tereti za etnički progon srpskog pučanstva Hrvatske u razdoblju od srpnja do studenoga 1995. godine, nego zbog spoznaje da se u Haagu ne sudi po pravdi Boga i čovjeka, već po imperativima politike kojoj je neprihvatljivo da Hrvatska egzistira kao pobjednik u srpskoj agresiji na hrvatskom teritoriju", kaže njegov pobočnik. A što to nije učinio? Nije utekao glavom bez obzira.
Pa gdje je ako nije utekao obzirom bez glave i obrnuto, mučilo je ovog Lupeža jednog mamurnog jutra. Izašao je ispred kuće, malo se praćakao na jutarnjem suncu koje se iznad Norog Mesta diže neobično visoko, a onda mu je iz vedra neba sinulo - pa Ante nije nigdje utekao nego je cijelo vrijeme tu među nama. Ante gleda na sve nas. Kakva finta! Dostojna francuskog legionara. Nije ratnik utekao. Cijelo vrijeme je tu; između ostalog i u uredu malog Ivice, smijulji se ministrima u lice na sjednicama Vlade, ali cijenjeni ministri nisu bili u Norom Mestu; nisu pili glasoviti "refošk" i nije ih ujutro do prosvjetljenja boljela glava. Ovog Lupeža jest. Zato s vama mogu podijeliti tajnu za koju bi Haag dao konja, kojeg opet uz malo sreće i povoljnog vjetra uvijek možete zamijeniti za kraljevstvo. A kad imate kraljevstvo ne igrate "loto" samo zato jer se premija popela na tričavih deset milijuna. A to je značajna ušteda. Elem, zalutah. Riječ je o generalu koji nije utekao. Gdje se krije? Razmislite. Da, upravo tako - naš neodbjegli general je možda i u vašoj kući. Sakrio se u cyber space. Nije vam jasno? Adresa mu je www.antegotovina.com . Tamo se smije i diže junačku desnicu na pozdrav hodočastećim putnicima kroz novu dimenziju. Ovo je reklama? Neka je. Ekskluzivna vijest o prebivalištu našeg Marka Kraljevića, turskog vazala kojeg narodna predaja pretvori u nenadjebivog junaka, jednostavno se ne smije ispustiti. Daklem, čojstveni neutekli i neustrašivi Ante, iz javnosti si se povukao u javnost. Mudro, mudro!