EMOTIVNA IZVEDBA PRIJATELJU: Nick Cave na pokopu Shanea MacGowana izveo „Rainy Night in Soho“

Lupiga.Com

8. prosinca 2023.

EMOTIVNA IZVEDBA PRIJATELJU: Nick Cave na pokopu Shanea MacGowana izveo „Rainy Night in Soho“

Tisuće ljudi okupilo se u Nenaghu, u irskom okrugu Tipperary kako bi na posljednje počivalište ispratilo Shanea MacGowana, legendarnog frontmena grupe The Pogues, koji je odrastao u ovom okrugu smještenom u središtu Irske. 

INTERVJU S MLADIM SHANEOM MACGOWANOM: „Pozdravljam svaki publicitet osim osmrtnice“

U mali gradić od svega 8.000 stanovnika stigao je i Nick Cave te u lokalnoj crkvi s puno emocija izveo slavnu pjesmu Poguesa „Rainy Night in Soho“ iz 1986. godine koju su svojevremeno njih dvojica zajedno izvodili.

Cave je već ranije, nakon što je 30. studenog svijet obišla tužna vijest da je MacGowan preminuo, pjevača i tekstopisca Poguesa nazvao "pravim prijateljem i najvećim tekstopiscem svoje generacije".

“Rekao bih da on sjedi gore – u cijelom povijesnom kontekstu – kao jedan od velikih irskih tekstopisaca. I jedan od najvećih tekstopisaca uopće. Uvijek je u sebi imao nešto što ja baš nisam razumio”, rekao je Cave nazivajući MacGowana "nevjerojatno ljubaznom i velikodušnom osobom" i "izuzetno zabavnim tipom”. 

Njih su dvojica nebrojeno puta nastupali zajedno, a ostat će zapamćeni njihovi dueti u „What A Wonderful World“ i „Summer in Siam“

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/Twitter