Emglezi opet zakuhali

Ivan Kegelj

26. ožujka 2003.

Emglezi opet zakuhali

I još jedna nogometna farsa, a zakuhali su je Englezi, koji, by the way, u posljednje vrijeme zakuhavaju na svim poljima. Radi se o posljednjoj prijateljskoj utakmici između Engleske i Australije. Zbog ove utakmice je blago rečeno popizdio predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza poznatijeg pod nazivom FIFA Sepp Blatter. Blatter je farsom nazvao odluku...
Kakvu odluku? Čiju odluku? Odluku engleskog izbornika Sven - Gorana Erikssona da u poluvremenu utakmice protiv Australije, koja je odigrana prošlog mjeseca,  promijeni svih jedanaest igrača. Drugo poluvrijeme Englezi su odigrali sa sasvim novom postavom, što je prvi put od kada ovaj autor prati nogomet. Drugim riječima, prvi put u posljednja dva mjeseca.
I kad je već popizdio, Blatter je iskoristio priliku i da promijeni pravila nogometne igre - pa i na prijateljskim utakmicama.
- Ubuduće neće biti moguće igrati prvo poluvrijeme sa jednom momčadi, a početi drugo sa novih 11 nogometaša, pjenio se Blatter.
- To je farsa i posve nekorektnan postupak prema suparniku i gledateljima, bez obzira što se radi o pripremnoj utakmici, skončao je veliki šef.
Isti nije uvažio obranu Engleza da su klubovi protestirali zbog umora svojih ključnih igrača koji moraju igrati i pripremne utakmice za reprezentaciju.
Umorna im je i vojska u Iraku. Zašto ne pošalju drugu? Zato što se Sven Goran u Emgleskoj bavi isključivo nogometnim pitanjima.