Zagrebački četvrtak – dan pun kvalitetnih događanja

Svjetlana Zorić

14. rujna 2004.

Zagrebački četvrtak – dan pun kvalitetnih događanja

Ponekad čovjek ima osjećaj da je Zagreb metropola, pa makar taj osjećaj trajao tek jedan dan godišnje. A evo i zašto: u četvrtak počinje tjedan svjetskog kazališta, isti dan je koncert Partibrejkersa u Aquariusu, te nastup Rade Šerbedžije u pratnji Livio Morosin banda. U petak već, osim "A Tribute to Flor Kilah", možete još samo degustirati piće na uobičajenim mjestima

Ponekad čovjek i ima osjećaj da živi u metropoli zvanoj Zagreb, pa makar taj osjećaj trajao tek jedan dan godišnje. A evo i zašto:

U četvrtak 16. rujna u zagrebačkom ZKM-u započinje Festival svjetskog kazališta, i to predstavom "Okrutan i nježan" (Velika Britanija). Ukoliko ne želite propustiti ovo (a ne bi smjeli) pojavite se ispred ZKM-a točnu u 20 sati. Inače, predstava je rađena prema Sofoklovim Trahinjankama. Predlažem da što prije kupite karte, jer iz iskustava znam da "planu" prebrzo, ako vam se to dogodi imajte na umu da predstava igra i u petak. I oprez, riječ je o 120 minuta trajanja, bez prestanka!

Nakon što ste odgledali, provjereno dobru, predstavu ostatak večeri možete provesti u poznatom Jarunskom klubu Aquarius gdje će se održati koncert poznate beogradske grupe Partibrejkersi. Za taj evergrin (dvadeset godina svirke i devet albuma ipak nije malo) morat ćete odvojit 80 kuna, i to ako kupite karte u pretprodaji. Na dan koncerta one će stajati ciglih 100 kunića. Cane i Anton ovoga puta predvode pojačano izdanje Partibrejkersa. Standardnoj postavi podršku daju trubač, perkusionist i Branislav Petrović - Banana iz Električnog orgazma na usnoj harmonici, koji je isti instrument svirao i na albumu prvijencu Partibrejkersa. Nadamo se da će ovaj koncert označiti dobar i plodan početak nove koncertne sezone jednog od najboljih zagrebačkih klubova. Dan poslije, Aquarius će ugostiti koncert pod imenom A Tribute to Flor Kilah na kojem će nastupati poznati glazbenici kao što su Edo Maajka, Divas, Ivana Kindl, Bolesna Braća, Elemental, Nered, Stoka i mnogi drugi. No, taj smo događaj već najavili što možete vidjeti klikom na ovih sedam znakova: XOXOXOX.

Ako vam nije do Brejkersa, jer vam možda nije najbolje legao njihov koncert održan prije gotovo godinu dana, također u Aquariusu, onda nemate što razmišljati – zaputite se u Tvornicu. Tamo će vas za 50 kuna zabavljati Rade Šerbedžija u pratnji Livio Morosin benda. E, ako niste prisustvovali zadnjem njegovom koncertu koji je bio održan u Londoneru (koliko me pamet služi, iako u zadnje vrijeme to baš i nije pravilo), toplo preporučujem. Eto tako, nakon četvrtka, dolazi petak u kojem nećete naći previše sadržaja, osim možda spomenutog A Tribute to Flor Kilah ili degustiranja pića po već dosadnim mjestima: Melin, Purgeraj, Limb ...

P.S. Obavijest dragom puku da je od 15. rujna tekuće godine najavljen povrat novaca za kupljene karte za nikad održani zagrebački koncert Metallice.