Doživite strast u Tvornici

NikVuk

9. veljače 2006.

Doživite strast u Tvornici

Bombardirani smo hrpetinom poziva na obilježavanje Valentinova, dana nazvanog po dobromu svecu Valentinu, zaštitniku padavičara. Kako u narodu vjeruju da se toga dana ptice žene te u to ime peku peciva u obliku srca, eto prilike da se na račun ljubavi nešto i zaradi. Među gomilom priglupih poziva zaljubljenima za proslavu njihova dana vrijedi izdvojiti "Quinteto El Después" - subotnji koncert u zagrebačkoj Tvornici

Kako love nikad dosta, obilježavanje se nekomu mrskog, a nekomu dragog dana, ove godine, eto, proteglo na cijeli tjedan. Među gomilom priglupih poziva zaljubljenima za proslavu njihova dana (npr. jednodnevnim šopingom u Trevisu, polasci 11. i 18.2.?), može se i jedan suvisli događaj izdvojiti: Valentinovo uz tango.

Mjesto radnje: Tvornica. Vrijeme radnje: 11.2., 21 h. Protagonisti: Quinteto El Después. Argentinac Victor Villena, koji je s Gotan Projectom održao fenomenalan koncert 2003. godine, također u Tvornici, ponovno se vraća na mjesto zločina. Ovaj puta s akustičnim sastavom Quinteto El Después

Mjesto i godina rođenja petorke jest Pariz, 2004. godine, a uz dragog nam bandoneonistu (bandoneon je vrsta male harmonike) Victora, čine je gitarist Alejandro Schwarz, violinist Cyril Garac, pijanist Ivo De Greef i kontrabasist Bernard Lanaspeze.

Iako je tango prvotno bila plesna glazba, s vremenom se mijenjao, prilagođavao, da bi ga naposljetku Piazzolla uveo u koncertne dvorane. "Za mene je tango uvijek bio više za slušanje nego za plesanje", reče jednom Astor. Dakle, polaznici plesnih tečaja, morat će ovaj put primiriti nožice i prepustiti se čarima tanga naoštrenih ušiju. Koncert je najavljen kao Valentinovo i tango. Ali bez brige, ne morate biti zaljubljeni jer tango je strast, a strast i ljubav ne moraju nužno biti povezani. Tko želi vidjeti pet izvrsnih glazbenika, morat će se uputiti u Tvornicu u subotu, 11. veljače.

Koncert počinje u 21 h, a uživati u njemu možete za 80 kuna sjedeći k'o čovjek za stolom, ili isto k'o čo'ek, ali nekonformist za 60 kuna na stepenicama (ljepše rečeno: u amfiteatru).