Blues eksplozija u Tvornici

NikVuk

11. svibnja 2005.

Blues eksplozija u Tvornici

Tvornica je sinoć bila mjesto zločina na kojem je detonirana bluespunkrocknoise bomba od strane njujorške oznojene trojke Blues Explosion. No, iako je zagrebački klub bio potpuno ispunjen, na dvosatne podražaje s bine, čini se, reagiralo je samo prvih nekoliko redova, dok je ostatak publike bio dosta tromiji, a sve bi možda bilo puno bolje da je netko najavio kako će zagrijavanje odraditi dobro poznati Dälek


Zagrebačka Tvornica sinoć je bila mjesto zločina na kojem je detonirana bluespunkrocknoise bomba od strane njujorške trojke Blues Explosion. U potpuno ispunjenom klubu momci su, čini se u solidnom raspoloženju, pošteno odradili koncert koji je trajao otprilike dva sata. Energično, brzo, predano, bez ustručavanja, znojni već nakon dvije stvari, kakvi su ostali i do kraja koncerta. Odsvirali su nam jedan presjek dosadašnjeg diskografskog rada, a čini se da su kod domaćih poklonika ovakvog zvuka najbolju prođu imale uspješnice s Orangea i Now I Got Worry.



Osim nekoliko prvih redova koji su aktivno otpratili koncert, ne mogu se oteti dojmu da je publika pomalo mlako reagirala na podražaje s bine, no to Njujorčanima očito nije predstavljalo prepreku da se na najbolji način predstave zagrebačkoj publici. Na svoju žalost moram priznati da sam i sam bio dio tog tromijeg dijela i da bih volio da sam ih gledao sredinom devedesetih kada bi mi sve to puno bolje sjelo, siguran sam.



Zagrijavanje je odradio Dälek, hiphoperi dobro poznati zagrebačkoj publici. Nažalost, uhvatili smo samo zadnje dvije stvari, ali bilo je kao i svaki put jako, jako bučno. Da je bilo kakvih informacija  o tome tko će nas uvesti u koncert Blues Explosiona Tvornicu bismo sigurno pohodili ranije, a čini mi se da bi i ukupni dojam u tom slučaju bio puno bolji. Koncerata ovakvog tipa treba nam još više, a pogotovo bandova koji su trenutno u naponu sviračke snage. Dakle, promotori samo naprijed, jer publike očito ne manjka.