Donesi svoju, a odnesi tuđu

Ivor Car

29. siječnja 2009.

Donesi svoju, a odnesi tuđu

Vrijeme je kojekakvih gripa i prehlada, koje vas prikuju za krevet dok ste rekli keks, a u takvim trenucima nema ništa bolje od dobre knjige. Zašto sad ja ovo vama pričam, zasigurno se pita NezJa, ne znajući da vas zapravo samo upozoravam na ono što će se dogoditi ove subote u Basaričekovoj ulici, u Zagrebu. Tamo će se, naime, održati besplatna razmjena knjiga, što u prijevodu znači – doneseš svoju knjigu, a odneseš tuđu

Dakle, da ne dužimo i ne pretjerujemo s pričama o gripama, koje mogu biti dosadne do iznemoglosti (ne njihove, nego vaše) i pređimo na stvar. Hrvatsko društvo pisaca ove subote u svojim prostorima u Basaričekovoj 24 organizira besplatnu razmjenu knjiga i časopisa (nipošto ne nositi Nacional). Akcija će trajati od 10 pa do 19 sati, tako da i spavači imaju šanse da ponešto razmjene.

Taktika je vrlo jednostavna i svodi se na to da donesete neku knjigu ili časopis (broj nije ograničen), bilo kojeg godišta i na bilo kojem jeziku, što je izvrsna prilika da se recimo, riješite danske literature, pogotovo ukoliko ne govorite danski. Ako ste pod napadima one gripe, s početka ove priče, onda pošaljite bližnje svoje. Ulaz je, dakako slobodan, a iz Hrvatskog društva pisaca poručuju - Donesite koliko imate, uzmite koliko hoćete!