U Booksu po Hrvatima neobične poklone

Ivor Car

14. prosinca 2006.

U Booksu po Hrvatima neobične poklone

Kao i svakog mjeseca Booksa je svojim "klijentima" priredila prilično zanimljiv program i za tekući prosinac u kojem se umjesto prošnje kupuju pokloni. Nakon promocije časopisa Ka/Os i Balkan Express te književnih večeri s Antom Perkovićem, Lebowskim i Markom Pogačarom, predstoji nam još niz kvalitetnih događanja, da ne napominjemo kako bi bilo lijepo čak i da za poklon nekome kupite - zamislite čuda - knjigu

Pa, evo što će se u Booksi događati do kraja mjeseca, a to definitivno još nije sve. Za početak, kao i uvijek, vrlo duhovita opaska iz same Bookse: Ah, kako lijepo! Pocela je sezona kupovine poklona. Pa onda domjenci, zabave, kuglice, vina... Sljokice, kristali i stakalca... Da nam je zatvoriti vrata ove nase glupave kulturne institucije i zavuci se duboko u unutrasnjost nekog od glamuroznih shopping centara... Zivot zna biti tako okrutan i nepravedan. Dok ce neki trositi na lakirane kozne torbice i nakrivljene kapice od vune te u njima odisati sveoubuhvatnim zenskim sarmom, mi cemo se, avaj, baviti suvremenom parareligijskom, njemackom nogometnom te svjezom skandinavskom poezijom! Ima li tu pravde?! A onda jos i neke knjizevne veceri i putovanja po Iranu u kojem se uopce ne slavi Bozic. Okrutno. Pa dodje debeli sef i podijeli vam bozicnicu u obliku poklon bonova za usranu knjizaru u kojoj nema nove knjige Lane Biondic...Ali ima je u obliznjem super ... inter ... ekster ... mega ... city ... king ... ultra ... centru.

 

PUB KVIZ :: "Lova do krova!"
15.12.2006 :: 19:30h

Koja je razlika između mp3 i mp4 formata? Znate - ne znate. Mi idemo dalje.


KONCERT :: Kimiko
16.12.2006 :: 20h

Kimiko je četveročlani zagrebački bend čija se trenutna postava okupila krajem 2005. godine. Indie electro (dream) pop bile bi ključne riječi za opisivanje njihove nesvakidašnje glazbe, a radi se, ustvari, o izobličavanju uobičajene pop forme te spajanju organskog i anorganskog u jednu sasvim novu glazbu. Bend se snažno oslanja na samplere i samostalno kreiranje zvukova, rezultat čega su sanjive elektro-pop pjesme u kojima ipak ne prevladava strojna točnost i sterilnost kako biste u prvi čas mogli pomisliti tako da ćete uvidjeti da nisu puno drugačiji od vašeg omiljenog indie benda. Enjoy!


IZLOŽBA :: "Konstelacija", Mare Šuljak
17.12.2006 :: 9-23h

Većina izloženih grafika dio je ciklusa digitalnih printova pod zajedničkim nazivom Konstelacija. Na te je radove utjecalo jedno putovanje, jedan grad i jedna akademija.
Marine Konstlacije virtualni su prostor izgrađen od uglavnom okomitih i vodoravnih linija. To je mreža prepoznatljivih grafičkih elemenata, ukradenih iz vanjskog svijeta, od kojih je, multiplicirajući elemente i igrajući se njihovim dimenzijama, stvorila imaginarni, industrijski svemir.
Ostatak grafika iz 2006. godine zapravo su kombinirana tehnika linoreza i sitotiska. Prikaz su odnosa crnih, osiromašenih linija naspram obojenih površina. Svaki rad samo je jedna moguća varijanta otiska slagalice na papiru. Zapravo je rezultat, na kraju, Marino uživanje u igri, slaganju, istraživanju...
P.S. Više teksta značilo bi subjektivo opisivanje. Radovi se bave osobnom tematikom pa je zato formalna analiza savim dovoljna.

Maja Šuljak rođena je 13.srpnja 1983. godine u Dubrovniku. Završila je Umjetničku školu Luke Sorkočevića u Dubrovniku. Trenutno je apsolventica slikarstva na zagrebačkoj ALU u klasi prof. Zlatka Kesera.

Mare Šuljak 091 177 1054

Izložbu možete razgledati i pokoju sliku kupiti do 17. prosinca 2006.


PROMOCIJA :: Katalog Urban festivala
20.12.2006 :: 20h

Ako ste kojim slučajem ove godine iz nama neshvatljivog razloga uspjeli izbjeći baš svaki happening, predstavu, performance, promjene naziva ulica, izložbu, vožnju kamionom, koncert, radio prijenos, promociju, razgledavanje grada ili neki drugi od programa Urban festivala, nudimo vam priliku da se sami sebi ispričate. Sve navedeno nalazi se ukoričeno u Katalogu festivala koji može poslužiti kao dokaz da Zagreb nije neki lost city i koji ćemo vam na ovoj promociji predstaviti. You have to have it!

P.S. Prikazat ćemo i Slipkeov video o Festivalu, kao i video grupe s neizrecivim imenom Reinigungsgesellschaft o akciji Promijenimo stvarnost.


PUB KVIZ :: "Lova do krova!"
22.12.2006 :: 19:30h

Da vas još jednom podsjetimo - filmsku rubriku najbolje ćete spremiti redovitom provjerom filmski.neta. S glazbenima je malo teže, s obzirom da Jabuka nema svoj site, a Dabi slaže pitanja.


PUB KVIZ :: "Lova do krova!"
29.12.2006 :: 19:30h

Još ne znamo kako će točno izgledati ovaj kviz, no, obećajemo da vas nećemo tjerati pjevati božićne pjesme. Časna pionirska.