DEMANTIJ S 20 GODINA ZAKAŠNJENJA: Glogoški za svoje izjave optužio - novinara!

Hina

24. ožujka 2015.

DEMANTIJ S 20 GODINA ZAKAŠNJENJA: Glogoški za svoje izjave optužio - novinara!

Đuro Glogoški komentirao je ponovnu objavu njegovog intervjua iz 1995. godine na portalu Lupiga.Com. Podsjetimo, u razgovoru za tjednik Feral Tribune prije 20 godina žalio se na odnos vlasti pokojnog predsjednika Franje Tuđmana prema braniteljima. Kritizirao je HDZ i Tuđmana jer kao stopostotni ratni invalid nije mogao ostvariti nikakva prava. Intervju je objavljen pod naslovom "Za ovu državu se ne vrijedi boriti", a u njemu se Glogoški žalio na maćehinski odnos države i Hvidre prema ratnim vojnim invalidima, pri čemu je kritizirao i Branimira Glavaša i Đuru Dečaka. Glogoški je odgovornost za te teze prebacio na novinara koji ga je intervjuirao Dragu Hedla.

Jedan od vođa prosvjeda u Savskoj 66, Đuro Glogoški, danas tvrdi kako nije rekao da se "za ovu državu se ne vrijedi boriti" nego da se "za ovakvu državu ne valja boriti".

Optužio je Hedla da je "već tada počeo privatni obračun s generalom Glavašom, predsjednikom Tuđmanom i hrvatskom državom". Radi se o novinaru koji nikad nije pozitivno pisao o hrvatskim braniteljima, Domovinskom ratu i hrvatskoj državi i mislim da je to dovoljan argument, rekao je Glogoški.

ŠTO JE GLOGOŠKI REKAO FERALU 1995. GODINE: Za Đuru Glogoškog HDZ je nekad bio gori od komunista

Hedl je u telefonskom razgovoru za Hinu uzvratio da je Glogoški imao 20 godina za reakciju na taj članak, no nikada nije tražio demantij ili ispravak, niti ga je tužio zbog tog teksta, već je bio zadovoljan intervjuom.

Kaže da je ovih dana ponovno tražio intervju s Glogoškim, kako bi se pojasnile sve nedoumice, no Glogoški mu se nije javio.

Glogoški tada nije imao pristup medijima kao danas, a Feral Tribune bio je jedini medij koji je želio objaviti njegov intervju, ističe Hedl.

Lupiga.Com via Hina

Naslovna fotografija: HINA/Tomislav Pavlek