Čudo (pre)viđeno - stop ubijanju cuka i maca

Ivan Kegelj

1. prosinca 2003.

Čudo (pre)viđeno - stop ubijanju cuka i maca

Ne znam, dragi moji i draže moje, jeste li čuli za udrugu koja se naziva i nazivaju je 'Prijatelji životinja'. Ako jeste, prva liga, a ako niste, opet dobro. Kako bilo, danas na uglu Bogovićeve i Gajeve ova udruga napravila je nadasve maštovitu protestnu akciju, hoteći upozoriti na tretman životinja u laboratorijima velikih multinacionalnih kompanija
Dakle, četvoro članova udruge zatvorilo se u kaveze promjera jedan metar/drugi metar, na glavu nabacili maske cuke i mace i tako cijeli dan čamili čekajući ne bi li se Zagrepčani osvijestili i sagledali sve aspekte problema odnosa prema životinjama u rečenim laboratorijima, rečenih multinacionalnih kompanija.

Na udaru aktivista ovaj put našla se tvrtka Procter & Gamble. Tako oni čuče u kavezima, a podržavaju ih drugi aktivisti (čitaj protestanti, ali ne oni Luterovi) držeći u rukama transparente i štotijaznam što sve ne.

Isti igrokaz odigrao je predsjednik te udruge Domagoj Pintarić prije nekoliko mjeseci pred Importane centrom. Također se zatvorio u kavez, ali Domagoj tad nije upozoravao na odnos prema cukama i macama, nego prema kokama.
- Vidite kako je kokama nosilicama, govorio je tad Domagoj zgranutom puku.

A zgranutog puka bilo je i jučer. Neki djedica je non stop obigravao oko rečenih protestanata, psovao mater četničku i govorio: "Jebo vas otac, jeste li vidjeli što rade u Iraku, a vi tu serete." U njegovim riječima, naravno, ima istine, ali na protestu se jučer pojavio i neki Britanac, član PETA-e, koji je pokazivao snimke mučenja životinja u rečenim laboratorijima. Ljudi, to je jedna od najmonstruoznijih stvari koje sam vidio u životu, a nije da ih se nisam nagledao (vidi pod Bosna, 1993. godine).

Stoga za kraj želim reći da ovi protestanti s ugla Gajeve i Bogovićeve jesu pomalo nenormalni, ali kako su tek nenormalni oni mučitelji iz laboratorija - to je čudo jedno monstruozno. Stoga, pazite što kupujete, ne dajmo im naše novce, dajmo im hurac među oči, pa nek' se žale stečajnom upravitelju. Jel' ono bješe Procter & Gamble?