DIP: Prvi privremeni rezultati referenduma znat će se u nedjelju u 20 sati

Hina

27. studenog 2013.

DIP: Prvi privremeni rezultati referenduma znat će se u nedjelju u 20 sati

Privremeni i trenutni rezultati glasovanja državnog referenduma o ustavnoj definiciji braka, gdje će građani odgovarati na pitanje "Jeste li zato da se u Ustav unese definicija braka kao životne zajednice žene i muškarca", bit će u nedjelju, na dan referenduma, dostupni počevši od 20 sati i na internetskim stranicama Državnog izbornog povjerenstva (DIP), objavilo je danas to povjerenstvo. Isti podaci bit će dostupni i u press centru u zgradi Hrvatskog sabora, s početkom objave u 20 sati.

DIP će u nedjelju, 1. prosinca u dva navrata izvjestiti o odazivu birača i o tijeku referenduma. Priopćenje u 11.30 sati donijet će podatke o odazivu birača do 11 sati, a ono u 16.30 sati o odazivu do 16 sati.

U nedjelju se održava državni referendum o ustavnoj definiciji braka, treći od hrvatske neovisnosti i prvi u povijesti koji su inicirali građani.

Branko Hrvatin
Predsjednik DIP-a, Branko Hrvatin (FOTO: Slivar Dominić/FaH)

Oko 3, 8 milijuna birača na 6.700 glasačkih mjesta u Hrvatskoj i inozemstvu, konkretno u 51 državi moći će odgovoriti na pitanje "Jeste li zato da se u Ustav unese definicija braka kao životne zajednice žene i muškarca".