SJAJNA CHINAWOMAN U ZAGREBU: Melodramatične balade za odraslu djecu izgubljenu u ovom svijetu

J.S.

30. prosinca 2016.

SJAJNA CHINAWOMAN U ZAGREBU: Melodramatične balade za odraslu djecu izgubljenu u ovom svijetu

Michelle Gurevich, poznata i kao Chinawoman, gostovat će u Tvornici kulture 24. ožujka 2017. godine, a ova kantautorica, multi-instrumentalistica i inženjerka zvuka već je poznata publici u Hrvatskoj, gdje ima brojne poklonike. Njezinu glazbu opisuju kao mješavinu Leonarda Cohena, Nico, Charlesa Aznavoura i sovjetskih pjevačkih zvijezda uz koje je odrasla preslušavajući kolekciju ploča svojih roditelja. 

Michelle Gurevich je rođena u obitelji ruskih emigranata u Torontu, a trenutno živi u Berlinu. Otac joj je bio inženjer u Lenjingradu, a majka balerina Ruskog carskog baleta, a ruski je bio prvi jezik koji je naučila. Prije nego glazbom, bavila se filmom. Deset godina provela je u filmskoj industriji dok nije prepoznala glazbu kao svoj umjetnički izraz o čemu je u jednom od svojih intervjua rekla: „Pokušala sam napisati pjesmu i shvatila kako to ne samo da je puno jeftinije, nego je i puno lakše doći do dobrih rezultata“.

Na sceni se pojavila 2007. godine s albumom „Party Girl“ koji je producirala sama, u kućnoj radinosti, a u Zagreb dolazi predstaviti svoj novi, četvrti album „New Decadence“ koji je produciran u istoj, intimnoj maniri. 

Duhovita, mračno realistična, sentimentalna, ženstvena poput junakinja noir filmova, njezini nastupi u gradovima poput Istanbula, Moskve, Berlina, Atene redovno su rasprodani. Njezina glazba je dekadentna, dramatična i iskrena dok manevrira između retro motiva i intimnih ispovijesti u tekstovima što ovu, jednu od najzanimljivijih umjetnica nezavisne glazbene scene, stavlja u sam vrh europske šansone

Njime napušta i alias Chinawoman te se vraća kao Michelle Gurevich. Očekivati se može sjajan live nastup na kojem će ova kantautorica održavati intiman odnos s publikom kojoj želi prenijeti svoj zvuk, nastao u njezinoj sobi.

„Michelle okuplja dijasporu istočne Europe, berlinsku scenu, potomke iz zemlje njezinih predaka, sve koji štuju melodramatične balade te odraslu djecu izgubljenu u ovom svijetu“, stoji u najavi koncerta za koji ulaznice u pretprodaji stoje 80, a na dan koncerta 100 kuna.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Wikimedia/Sofia Camplioni