VIDEO: Zagrebački solisti na aerodromu izvadili instrumente i koncertom iznenadili putnike

I.F.

26. ožujka 2019.

VIDEO: Zagrebački solisti na aerodromu izvadili instrumente i koncertom iznenadili putnike

Prizori koje smo navikli gledati u viralnim video snimkama sa svjetskih aerodroma i kolodvora, odigrali su se danas i u zagrebačkoj zračnoj luci. Tamo su putnike iznenadili Zagrebački solisti, kratkim, ali impresivnim nastupom u prostoru za međunarodne odlaske, prije nego li su otputovali u Južnu Koreju gdje nastupaju na Međunarodnom glazbenom festivalu Tongyeong.

Ovaj aerodromski nastup, na kojem su putnici imali iznenadnu priliku poslušati djela Mozarta, Boccherinija i Piazzolle samo je jedan u nizu koncerata na neobičnim lokacijama kojima Zagrebački solisti, pod nazivom „Dar Zagrepčanima“, obilježavaju 65 godina od prvog koncerta ove glazbene institucije, a koji se 1954. godine održao u bjelovarskoj sinagogi. U siječnju su tako upriličili koncert na zagrebačkoj tržnici Dolac, a u veljači u vrevi Importanne centra. 

Zagrebački solisti
Oduševljeni putnici aplauzom su nagradili Zagrebačke soliste (FOTO: PR)

„Mi pripadamo Zagrebu, a ne samo njegovim raskošnim dvoranama i svakovrsnoj eliti koja nas prati godinama. Naša glazba je tu, dostupna je i to želimo pokazati našim sugrađanima“, rekao je violinist Krunoslav Marić kada je najavljivao ideju nastupa na neobičnim lokacijama, a među kojima su i Cibonina dvorana, usred košarkaške utakmice, kao i neke poznate zagrebačke kavane.

Marić je podijelio i dojmove s današnjeg nastupa rekavši kako je nova zagrebačka zračna luka vrlo akustična te se nada da će Zagrebački solisti imati priliku ponovo nastupiti na ovom aerodromu.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: PR