MOTOVUN U ZAGREBU: Sjajni filmovi za sitnu lovu

J.S.

22. kolovoza 2016.

MOTOVUN U ZAGREBU: Sjajni filmovi za sitnu lovu

Već je tri dana Motovun u Zagrebu. Točnije u Laubi. Neke od filmova prikazanih na ovogodišnjem Motovun Film Festivalu, održanom krajem srpnja, tako priliku ima vidjeti i zagrebačka publika, a radi se o uradcima koji su izazvali najviše pažnje na festivalu.

Zagrebačko izdanje Motovun Film Festivala započelo je u petak projekcijom „Klana“, najkomercijalnijeg argentinskog filma svih vremena, kako su ga najavili organizatori festivala, a završava s „Gimme Danger“, slavnog Jima Jarmuscha koji je ispričao priču o Iggyju Popu i njegovim Stoogesima.

„Za ovaj smo film zakinuli motovunsku publiku i ovom prilikom vraćamo dug“, kažu iz Motovun Film Festivala govoreći o „Gimme Danger“ koji je najavljen u Motovunu, ali na koncu uslijed nepredviđenih okolnosti nije prikazan.

Ukupno će deset dana Motovun gostovati u Zagrebu, i to svaku večer u 21 sat sa jednim filmom. Cijena ulaznice je 20 kuna, a blagajne u Laubi otvaraju se sat vremena prije početka projekcije. Osim spomenuta dva filma na rasporedu su mađarski film „Ubojice na kotačima“, američki „Anomalisa“, švedski „Lopovska čast“, legendarni talijanski klasik „Amarcord“, čileanski „Poezija bez kraja“ slavnog Alejandra Jodorowskyog, američki „Tangerine“, talijanski „Potpuni neznanci“ i irski „Viva“. 

„Dobre tradicije nema potrebe prekidati tako da vas čekamo u Kući za ljude i umjetnost Lauba na druženju uz cjelovečernje filmove iz cijeloga svijeta“, poručuju iz Motovun Film Festivala. 

Za kraj pogledajte detaljan raspored projekcija.

22.8. LOPOVSKA ČAST / DRIFTERS / TJUVHEDER  (Peter Grönlund, Švedska, 2015)

23.8. AMARCORD (Federico Fellini, Italija, 1973)

24.8. POEZIJA BEZ KRAJA / ENDLESS POETRY / POESÍA SIN FIN (Alejandro Jodorowsky, Čile, Japan, Francuska 2016)

25.8. TANGERINE  (Sean Baker, SAD, 2015.)

26.8. POTPUNI NEZNANCI / PERFECT STRANGERS / PERFETTI SCONOSCIUTI(Paolo Genovese, Italija, 2015)

27.8. VIVA (Paddy Breathnach, Irska, 2015)

28.8. GIMME DANGER (Jim Jarmush, SAD, 2016)

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: MFF