Zaustavite ludilo!

Navar Glibotić

26. srpnja 2006.

Zaustavite ludilo!

Ovo je kratki tekst koji neće napraviti mnogo, ali svejedno, moram nešto kazati. A kažu da slika govori više od tisuću riječi pa onda pogledajte slike koje su ovih dana snimljene u Izraelu, gdje se mala djeca već obučavaju militantno razmišljati i misliti kako zapravo rade dobro svojim arapskim susjedima kada im šalju iscrtkane smrtonosne tovare

Zapravo je nebitno tko je kriv, iako sam ja osobno sklon smatrati da su Izraelci stvarni inicijatori sranja na Levantu. Odnosno njihov veliki pokrovitelj - Sjedinjene Američke Države. Uostalom, stari talijanski političar Andreotti, koji je na vlasti bio 1947. godine kada je stvarana država Izrael, kazao je "tada su stvorene države Izrael i Palestina, Izrael danas postoji kao država, a Palestina ne i tu je sve jasno".

Ono što je bitno je to da se na Bliskom istoku događa humanitarna katastrofa, sve se ruši, Libanon lagano nestaje kao moderna država, djeca se ubijaju, a kao neki totalni sumrak pameti djeca Izraela oslikavaju granate koje će malo poslije biti poslane na njihove vršnjake u državici sjeverno od Izraela. Što se dođavola dešava, jel' netko pogubio sve proklete daske iz glave? Što oni žele?

Samo kratko za kraj, znam da ovaj tekst gotovo ništa ne može napraviti, ali naprosto moram kazati, da se zna da nisam bez glasa gledao katastrofu - ZAUSTAVITE LUDILO!

A svoj onoj djeci Libanona, koja u kampovima s nadom iščekuju da će transport prema Siriji biti brži od židovske odmazde, mogu tek poslati poruku da sam uz njih. Samo stavom, jer ne mogu drugačije (iako bih jako rado opizdio šamarčinu Bušmanu) ...

Selam Alejkum