Zašto je Italija sigurna ili Perche l'Italia e al sicuro

Ivor Car

12. listopada 2005.

Zašto je Italija sigurna ili Perche l'Italia e al sicuro

Talijanske blogove proteklih je dana okupirala duhovita pričica, o neuspjehu dvojice arapskih terorista koji su u Italiju stigli kako bi zabili avion u napuljske tornjeve ENEL-a. No, svoj naum nisu uspjeli ostvariti, zahvaljujući kaotičnom i nesposobnom talijanskom društvu koje je sasvim slučajno "kažnjavalo" teroriste, dok nisu glavom bez obzira pobjegli na splavu put Libije zaklinjući se Alahu da više nikad neće ništa pokušati

Sve je, naravno, šala ...

Bin Laden je izjavio: "Jako je teško izvesti teroristički čin u Italiji." Nedavno otkriveni dokumenti SISDE (talijanske tajne službe) potvrđuju da je Bin Laden izdao naredbu da se organizira avionski napad na Italiju. Dvoje terorista iz jedne blisko-istočne zemlje su došli u Napulj odlučni provesti "Alahovu kaznu nad talijanskim nevjernicima". Evo kako je to izgledalo:

Nedjelja 23:47
Stigli su na međunarodni aerodrom u Napulj iz Turske i napuštaju aerodrom osam sati nakon dolaska zbog toga što su izgubili prtljagu. Tvrtka ne preuzima odgovornost za gubitke iste, a jedan djelatnik iste tvrtke predlaže teroristima da probaju doći drugi dan ... tko zna, uz malo sreće ...
Sjedaju u taksi: Nabusiti taksist pogledom u retrovizor zaključuje da su stranci i vozika ih cijelim gradom sat i pol vremena. Kako teroristi ne prigovaraju čak i kada taksimetar dođe do 200 eura, taksist odlučuje da će ukrcati svog kompanjona na kružnom toku Villaricca. Nakon što su ih opljačkali i pretukli izbacuju ih u predjelu Rione 167.

Ponedjeljak 04:30
Nakon što su se osvijestili oba terorista uspijevaju doći u hotel na trgu Burze. Odlučuju da će iznajmiti auto pri Hertzu na trgu Municipio. Nakon toga se upućuju na aerodrom, ali prije nego dođu do trga Mazzini, ostaju blokirani od studentskog protestnog marša, anti-globalista u bijelim radnim odijelima i nezaposlenim Napolitancima koji im ne daju proći.

Ponedjeljak 12:30
Konačno dolaze do trga Garibaldi gdje odlučuju razmijeniti novac kako bi se mogli slobodnije kretati: njihovi dolari bivaju zamijenjeni za falsificirane novčanice od 100 eura.

Ponedjeljak 15:45
Dolaze na aerodrom Capodichino čvrsto odlučni da će avion skrenuti s rute i srušiti ga na tornjeve ENEL-a. Piloti ALITALIA-e štrajakaju zbog toga što traže četverostruke plaće za manje sati rada. Isti problem imaju i kontrolori leta koji se pridružuju štrajku iz solidarnosti.
Jedini raspoloživi avion na pisti je tvrtke MARADONA AIR s destinacijom Alghera i koji je u zakašnjenju 18 sati ... Djelatnici tvrtke s putnicima kampiraju u sali za čekanje i pjevaju popularne pjesme, glasno protestirajući protiv Vlade. Dolaze štrajkbrejkeri i počinju dijeliti udarce lijevo i desno svima te svoj bijes iskaljuju i na dvoje Arapa.

Ponedjeljak 19:05
Konačno se malo smiruju strasti i dva sina Alahova, prekriveni krvlju dolaze do pulta MARADONA AIR-a kako bi kupili kartu za Sassari u avionu koji će skrenuti u tornjeve ENEL-a. Djelatnik MARADONA AIR-a koji im proda karte prešuti im da je let, zapravo, otkazan.

Ponedjeljak 22:07
Sada već teroristi diskutiraju da li da nastave s planom ili ne ... Ne znaju je li uništenje Napulja teroristički čin ili čin milosrđa.

Ponedjeljak 23:30
Pregladnjeli, odlučuju pojesti nešto u aerodromskom restoranu i naručuju sendvič s pohanim školjkama.

Utorak 04:35
U nemilosti salmonele koju su prouzročile pohane školjke završavaju u bolnici San Gennaro, nakon što se cijelu noć čekali u hodniku hitne pomoći. Stvar ne bi trajala više od par dana da se nije pojavila sumnja na koleru iz školjaka.

Nedjelja 17:20
Nakon 12 dana izlaze iz bolnice i nađu se u blizini stadiona San Paolo. Napoli je izgubio, na domaćem terenu, od novopečenog Palerma s 3-0, uz dva penala dosuđena u korist sicilijanske momčadi od strane suca Concettino Rina da Corleone. Grupa navijača "MASSERIA CARDONE", vidjevši dva tamnija čovjeka zamijenjuju ih za navijače Palerma i počinju ih gađati kamenjem i letvama. Da bi stvar bila gora šef navijača, jedan "Peppo ili Ricchione", seksualno iskorištava obojicu.

Nedjelja 19:45
Napokon navijači odlaze, a oba terorista se odlučuju napiti po prvi put u životu (iako je grijeh!). U jednoj krčmi u lučkoj zoni grada im natoče patvoreno vino s metanolom i ponovo završavaju u bolnici San Gennaro zbog trovanja, a testiranja utvrde da su obojica pozitivni na HIV test.

Utorak 23:42
Dvoje terorista na splavu bježe put Libije, izmoreni trovanjem metanolom i s dvanaestak novih infekcija zaklinjući se Alahu da više nikad neće ništa pokušati.