Teror, grom i pakao

Ivan Kegelj

19. rujna 2005.

Teror, grom i pakao

Dobri moji, radujte se! Jutros smo se napokon svrstali u zajednicu civiliziranih. U veleposlanstvu Velike Britanije, naime, odjeknula je eksplozija. Uredništvo ovog sajta toplo pozdravlja činjenicu da je eksplozija tek lakše ozlijedila jednog od službenika veleposlanstva, inače hrvatskog državljanina, te uzbuđeno objavljuje radosnu vijest - ljudi, imamo terorizam! Pravi, pravcati terorizam!

Nepoznat netko, namjere smo mu upoznali, turio je u svežanj novina ručnu bombu, popularnu kašikaru. Stoga eksploziju u veleposlanstvu nećemo pripisati Dženanu, koji redovito posjećuje ovaj site, niti glupom_bosancu, njegovom drugu kojeg odlikuje topla i velika bošnjačka duša.

Dakle, sad kad su Dženan i njegov glupi drug izbačeni iz kruga sumnjivaca, možemo nastaviti sa slutnjama & pretpostavkama. Slutimo, naime, da je bombaš naše gore list. Zašto? Zato jer je koristio svima nam dostupnu kašikaru i nije se upuštao u izradu ozbiljnije eksplozivne naprave. Čak i da je na komadiću kašikare nađen potpis Osame bin Ladena, neupitno je da se rečeni Osama ne bakće sa zajebancijama kakva je kašikara. Uglavnom, shvatio je to i državni nam vrh, te je premijer Ivo odmah istrčao sa svojim sumnjama. 
- Oni potkopavaju moju politiku, zavapio je Sanader, ali nitko ni suzu da pusti.

Kako bilo, primljeni smo u krug modernih država, bez da nam je pomogla koja od terorističkih ćelija naše bliske istočne braće, daleko im kuća bila. Podmetanje bombe osudili su svi koji se smatraju dovoljno važnim, a predsjednik Sabora Šeks na eks najavio je i veće ovlasti za uvijek (ne)spremne snage reda i mira. Evala!