Vjerovali ili ne - Svjetsko prvenstvo hokeja na ledu u Zagrebu

Mladen Barbarić

10. travnja 2007.

Vjerovali ili ne - Svjetsko prvenstvo hokeja na ledu u Zagrebu

Svi pakoljupci, ledoljupci, hokejaši profesionalci, amateri i oni koji hokej poznaju samo s video igrica, imaju jedinstvenu priliku da sljedećih sedam dana prisustvuju Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu koje se održava u zagrebačkoj Ledenoj dvorani Doma sportova. Uz Hrvatsku će se među ljutim rivalima Divizije II naći: Srbija, Belgija, Španjolska, Turska i Bugarska, a čelna pozicija lansirat će pobjednika u prvu diviziju. Ulaznica za tri utakmice ovog iznimno žestokog sporta, stoji tek 20 kuna

Za razliku od "popularnih" sportova i klubova u koje se godišnje utuče milijune kuna, tijekom sljedećih sedam dana u Zagreb stižu gotovo amaterske ekipe koje se bave hokejom na ledu iz čiste ljubavi. Nema tu bogatih premija, ekskluzivnih intervjua, niti umišljenih zvijezda. Na klizalištu se, za razliku od nogometnih mečeva ne pojavljuju vitke mažoretkinje, ali nakon svake utakmice mogu se naći komadići palica ili sjekutić kakvog požrtvovnog krila.

U pohodu na drugu diviziju koja tako logično vodi u prvu, reprezentaciju Hrvatske vodit će izbornik iz Slovačke, Uličny Rudolf, a njegova "ulična banda" igra svake večeri u 20.30 sati.

srijeda 11.04.     HRVATSKA - Belgija
četvrtak 12.04.   HRVATSKA - Srbija
petak 13.            hokejaši su praznovjerni - dan odmora
subota 14.04.     HRVATSKA - Španjolska
nedjelja 15.04.   HRVATSKA - Turska
utorak 17.04.      HRVATSKA - Bugarska

Kao najveći favoriti skupine okarakterizirane su reprezentacije Belgije, Hrvatske i Srbije i svi su pozvani da sportski podrže svoju omiljenu ekipu. Utakmice se igraju u 14, 17.15 i 20.30 sati, a cijena ulaznice za sva tri dnevna događaja je 20 kuna, što bi bilo 6,6 kuna za sat vremena iznimno žestokog i dinamičnog sporta. Dođite u Dom sportova, uzmite si kokice, i uživajte.