Nezgode s hokeja na travi

Ivor Car

28. studenog 2002.

Nezgode s hokeja na travi

Svakako nije riječ o nekim nastranostima u inače iznimno sportskim životima, već o maloj galeriji fotografija koje prikazuju zgode i nezgode hokejašica na travi, a koje su snimljene tijekom utakmica na ženskom svjetskom prvenstvu u hokeju na travi. Pa pogledajmo

Jubilarno deseto svjetsko prvenstvo u hokeju na travi, u ženskoj konkurenciji odigrava se u australskom gradu Perthu, a pobjednice će biti poznate tek 8. prosinca, nakon što dva najbolja tima odrade finalni dvoboj.
Prva fotografija pokazuje detalj iz utakmice između reprezentacija Ukrajine i Argentine, koja je završila s 5:1 u korist Argentinki. Pri padu ukrajinska igračica Savenko nije zadobila nikakvu ozljedu, kao ni Argentinka Alcega u koju se Savenko zaletjela. Argentinke inače slove za favoritkinje ovoga prvenstva, a njihove najveće protivnice mogle bi biti Kineskinje.
Fotografija broj dva dolazi nam s utakmice između Korejanki i Njemica, u kojoj su pobjedu od 3:1 odnijele one prve. Niti iz ove situacije s fotografije nisu proizašle nikakve ozljede. Neozlijeđeno su prošle obje hokejašice, i Korejanka Jin Hee i njena suparnica kojoj se zabila između nogu, Ernsting-Krienke.
Treća fotografija pokazuje kako žestoko može biti ispred gola jedne od ženskih ekipa u hokeju na travi. Ovom prilikom iz neto spomenutog dvoboja između Koreje i Njemačke, korejska vratarka Ju Young uspješno je blokirala put prema golu Njemice Rinne. Ne treba ni naglašavati kako ni ovom prilikom nitko nije ozlijeđen. Za sve koji su možda pomislili kako je ovo bezvezan sport u kojem su ozljede praktički nemoguće, reći ćemo kako je nakon prošle argentinske utakmice, koju su igrale protiv suparnica s Novog Zelanda, Argentinka Oneto završila u bolnici sa slomljenom rukom. Za one koji pak misle kako je ova vijest ovdje produkt muškog šovinizma i kako je za takve gledače sportašica u kratkim suknjicama i napravljena, reći ćemo kako nisu daleko od istine. No, svi vi koji ste sada ovo pročitali i kliknuli na opširnije to ste i htjeli. Ili?