Neka Igre počnu!

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Neka Igre počnu!

Uskoro će započeti dugo očekivane Zimske Olimpijske igre. Olimpijska baklja je sve bliže Salt Lake Cityu. Naime baklja nadmetanja, druženja i prijateljstva danas je ušla u američku saveznu državu Utah. Inače, ovo su devetnaeste Igre po redu, a zanimljivo je da se po četvrti put održavaju u SAD-u. Krasan postotak za njih. Naša glavna uzdanica u Utahu će zasigurno biti Janica Kostelić, pa je u skladu s tim i logično da upravo ona nosi hrvatsku zastavu na otvorenju Igara. Tako je odlučeno na sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora. Hrvatsku će na ZOI-u predstavljati 26 osoba, što sportaša, što službenih osoba. Na drugom mjestu po brojnosti među našim predstavnicima su, meni najsimpatičniji, 7 predstavnika hrvatske bob reprezentacije (odlično zvuči, zar ne?). Vijeće HOO-a se bavilo i nekim važnim prijedlozima, pa je tako jednoglasno prihvatilo pozamašan proračun za tekuću godinu, od čak 70 milijuna kuna. Najviše novca bi se trebalo namaknuti iz državnog proračuna i od dobiti Hrvatske lutrije. Prema tome zaboravite sportske kladionice i krenite s drugim igrama na sreću, kao što su Loto i Toto 13!!!
Uskoro će započeti i te dugo očekivane Zimske Olimpijske igre. Olimpijska baklja je sve bliže Salt Lake Cityu. Naime baklja nadmetanja, druženja i prijateljstva danas je ušla u američku saveznu državu Utah i za četiri dana će zapaliti sestru joj vatru na tamošnjem olimpijskom stadionu. Nadmetanje može početi! Održati će se još jedna spektakularna ceremonija otvaranja zimske olimpijade.

Inače, ovo su devetnaeste Igre po redu, a prve su održane u francuskom Chamonixu davne 1924.godine. Zanimljivo je i da će ovo biti četvrti ZOI koji se održava u SAD-u. Krasan postotak za njih.

Naša glavna uzdanica u Utahu će zasigurno biti Janica Kostelić, pa je u skladu s tim i logično da upravo ona nosi hrvatsku zastavu na otvorenju Igara. To će joj biti drugi put kako ispunjava tu zahvalnu dužnost. Prvi put je bio u Naganu.

Naravno, Janica je za taj zadatak izabrana na sjednici Vijeća HOO-a (Hrvatski olimpijski odbor), pod predsjedavanjem gospodina doktora Zdravka Hebela. Na sastančenju je osim ove odluke potvrđen i već prije poznati broj hrvatskih predstavnika u “mormonskoj prijestolnici”. Tamo će Hrvatsku predstavljati 26 osoba, što sportaša, što službenih osoba. Najviše je naravno predstavnika u alpskom skijanju, čak njih 12. Na drugom mjestu po brojnosti su, meni najsimpatičniji, 7 predstavnika hrvatske bob reprezentacije (odlično zvuči, zar ne?). Natjecati ćemo se još i u klizanju, skijaškom trčanju i biatlonu.

Vijeće HOO-a se bavilo i nekim važnim prijedlozima, pa je tako jednoglasno prihvatilo pozamašan proračun za tekuću godinu, od čak 70 milijuna kuna. Najviše novca bi se trebalo namaknuti iz državnog proračuna i od dobiti Hrvatske lutrije. Prema tome zaboravite sportske kladionice i krenite s drugim igrama na sreću, kao što su Loto i Toto 13!!!