VIDEO: Predizborni redikuli u trovanju televizijskog etera

Ivor Car

22. listopada 2007.

VIDEO: Predizborni redikuli u trovanju televizijskog etera

Da je predizborna kampanja u Hrvatskoj počela zorno su nam ovoga vikenda demonstrirali Ivo Sanader i Zoran Milanović svojim prethistorijskim, nemuštim i prije svega vrijeđanju usmjerenim izjavama, a što bi nas sve narednih mjesec dana moglo očekivati vidjet ćete u filmiću u kojem su kompilirane izjave ridikuloznih kandidata koji su prilikom prošlih izbora zagadili televizijski eter. Među njima je i, sad već legendarno, moljenje Očenaša s lupanjem šakom od stol

Kandidati od kojih su većina, kako bi to u Splitu kazali, redikuli, svojim su biračima obećavali Europsko prvenstvo u nogometu, pomoć umirovljenicima preko prostitucije, a bilo je i onih čiji je predizborni koncept bio nešto kraći pa su u preostalom televizijskom vremenu poželjeli jednu glazbenu želju. Siniša Vuco u emisiji je koja je predstavljala kandidate čak i zapjevao, dok je Dobroslav Paraga iz protesta sasvim staloženo napustio studio.

Recitirana je trash poezija, vađene su zubne proteze kako bi se "pokazali zubi", teatralno su davane ostavke na sve političke funkcije zbog nevjerovanja u "mirno rješenje hrvatskoga puta u budućnost", a neki su čak lupajući šakom od stol gotovo urlajući zahtijevali svojih 40 sekundi televizijskog prostora kako bi u transu izmolili Očenaš. Lupež ni najmanje ne sumnja kako će nas slična sudbina zadesiti i tijekom ove predizborne kampanje, a kao podsjetnik poklanjamo vam ovaj prilog, svojevremeno (prilikom polemike o Izbornom zakonu prema kojem se svim strankama i listama daje jednako vrijeme u elektroničkim medijima) emitiran na Hrvatskoj radio televiziji.