Nema sranja dok traje kampanja

Ivan Kegelj

6. prosinca 2004.

Nema sranja dok traje kampanja

Najdraže moje djevojke i vi papci muškog spola, samo da vam javim da u Lijepoj nam našoj od 16. do 31. prosinca traje predizborna kampanja, u kojoj će nam se predstaviti kandidati za predsjednika. U nastavku ove novice donosimo informaciju koliko će tko potrošiti para na slikavanje & reklamiranje te preporuku za koga glasati. Istina, nisu sise i guzice, ali hrabro kliknite na

Za početak, aktualni predsjednik Stjepan Mesić: predizbornu kampanju započet će skupom u Vrgorcu, a nastavit diljem, uzduž i poprijeko. U nastojanju da ostane najpopularniji kandidat za mandat predsjednika, Mesić će opet biti šarmantan, mrštit će žbunaste obrve, pričati viceve i doticati se ozbiljnih tema. Jedna od udarnih bit će aktualna svinjarija oko Protuobavještajne agencije. Najavio je da neće udarati ispod pojasa, u što čisto sumnjamo. U svoju kampanju namjerava utrošiti četiri milijuna kuna.

Dalje: predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor startat će u njezinom rodnom Lipiku. Kako kaže njezin glasnogovornik, u kampanju će uložiti manje nego Mesić, dakle - manje od četiri milijuna kuna. Također je najavila kampanju bez niskih udaraca. Ukoliko Kosorica kojom suludom igrom slučaja bude izabrana za predsjednicu, sve glavne funkcije u državi imat će HDZ. A ne moram vas podsjećati kako smo se ranije provodili u takvim situacijama. 

Slijedi urnebesni Slaven Letica kojeg podržava HSP, koji će već prvi dan kampanje obići cijelu Hrvatsku. Naime, Letica namjerava u jednom danu obići sve sporne točke na hrvatskim granicama - od Prevlake, preko Kleka i Savudrije, do Svete Gere i na koncu Šarengradske ade kod Lipika. U obilazak Hrvatske krenut će automobilom, a da bi sve stigao za jedan dan trebao bi se pobrinuti automobilistički as Niko Pulić, koji je angažiran kao Letičin vozač. Slaven u kampanju namjerava utrošiti stotinjak tisuća eura, pa i manje. U trošak je ubrojeno i 50 tisuća jabuka koje će dijeliti svojim simpatizerima.

Američki Hrvat Boris Mikšić spreman je, kaže, u kampanju utrošiti do deset milijuna kuna, i to svog novca. Simpatično, pomislit ćete na prvi mah. Bogat čovjek, troši svoj novac, nov je, nepotrošen, nekompromitiran - pravi čovjek za kombinat. Ali kad pročitate da bi, da se nije kandidirao, glasao za notornog posavskog viteza Antu Kovačevića, naglo posustane želja za podrškom "dečku s Trešnjevke" Mikšiću. Iako je na desnici poprilična gužva, Mikšić se opredijelio upravo za tu stranu političke scene.
    
Drugi kandidati su, manje više, nezanimljivi. Naravno, u nezanimljive ne svrstavamo legendu prodavanja magle Ćiru Blaževića. Koliko će novaca potrošiti Ćiro - ne zna se, kao što se ne zna niti zbog čega se Ćiro zapravo kandidirao. Budali more do koljena, rekli bi upućeni.

A sad preporuka - Glasajte za Stjepana Gnječa ili Bojana alias Kristijana Ptičara. Jer, zašto ne bi za predsjednika izabrali cirkusanta. Pa ovo ionako sve više sliči na cirkus!

Kako bilo, možete očekivati da u idućem razdoblju svi kandidati, kao i njihove stranke, budu pošteni, lijepi, dobri, uljudni, krasni, elokventni, pametni, bistri, vrckasti, zabavni ...

Moto nadolazećeg razdoblja - nema sranja dok traje kampanja!