VIDEO: Naučite geografiju od dvogodišnje Lilly

Ivor Car

25. listopada 2007.

VIDEO: Naučite geografiju od dvogodišnje Lilly

Ovo što ćete vidjeti u ovom filmu prosječnom Amerikancu može izgledati jezivo, otprilike kao Linda Blair u Egzorcistu, a ni nekima od vas neće biti baš svejedno. Naime, riječ je o dvogodišnjoj Amerikanki Lilly, koju su neki Lupeži već imali čast upoznali, a koja na karti svijeta može pronaći gotovo svaku državu, pa čak i Zimbabve, Šri Lanku, Ganu ili Turkmenistan. Ukoliko ste ovo lekciju već naučili, učinite to opet

Zanimljiva je, navodno istinita priča, kako je Lilly uopće naučila gdje se što nalazi na karti. Naime, njen je ujak dobio posao na Tajvanu, pa su joj roditelji na karti pokazali gdje je otišao ujak. No, tada je Lilly počela zapitkivati i za druga mjesta na karti, neprestano ispitujući – "a koja je ovo zemlja". Nevjerne Tome odmah su posumnjale u ovaj video, tvrdeći kako je djevojčica navigirana. Neki su išli čak toliko daleko da su konstruirali teoriju kako na drugom zidu sobe postoji identična karta na kojoj Lillyina majka kćerki pokazuje na koje mjesto treba uperiti prst, a spominjao se i laserski pokazivač. Međutim, takve je, kažu, razuvjerila američka televizijska postaja NBC koja je snimila i emitirala prilog o Lilly.

Na kraju nam dopustite da pretpostavimo kako se Lilly na karti snalazi bolje od većine Lupeža, a da ne govorimo da je njeno znanje neusporedivo sa znanjem njenog predsjednika, kojem nesnalaženje na karti svijeta nimalo ne smeta da i dalje kroji planetarnu politiku. A sad uživajte i učite!