VIDEO: Milorad Dodik neviđeno nastupio u "Nedjeljom u dva"

Ivor Car

17. prosinca 2007.

VIDEO: Milorad Dodik neviđeno nastupio u "Nedjeljom u dva"

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Milorad Dodik, još se jednom iskazao u punom svom sjaju. No, ovaj put to nije učinio pjevajući uspješnicu Šekija Turkovića "Pogledaj me jednom nežno", već gostovanjem u HRT-ovoj emsiji "Nedjeljom u dva". Tamo se voditelju neprestano obraćao sa ti, iako ga je ovaj upozorio da to ne čini, najčešće govoreći kao da je u kakvoj kafani. Ipak, punchline je Dodikovog gostovanja - "On je jedan obični lažov bolan"

Osim vrlo nekulturnog ophođenja, predsjednik Vlade RS, proslavio se i tako što je svojom izjavom upropastio sudski postupak protiv novinara FTV-a, Bakira Hadžiomerovića. Naime, Hadžiomerovića Dodik kazneno goni zbog nanošenja duševnih boli, da bi u jučerašnjoj emisiji, kada se poteglo to pitanje, izjavio sljedeće.

- Ja nemam nikakve duševne boli. Neg' tamo zakon kaže da tako može, izjavio je Dodik i na taj način svoju tužbu doveo u potpuno apsurdnu situaciju, jer kako je moguće tužiti nekoga zbog nanošenja duševnih boli, ukoliko oštećena strana te boli niti nije pretrpjela. No, kakvo je sudstvo u BiH nipošto nije isključeno da na koncu i dobije taj spor. Veću razinu civiliziranog razgovora nije pokazao niti sam Hadžiomerović, koji se u emisiju efektno uključio iz sarajevskog studija. To je ujedno bio i najzanimljiviji dio "Nedjeljom u dva", po načinu komuniciranja i žestini istoga, do sada neviđen u toj emisiji.

- Kao što vidiš, iza mojih leđa, u Teheranu pao snijeg, javio se Hadžiomerović iza kojeg smo mogli vidjeti panoramu Sarajeva, čime je aludirao na kuloarske priče kako Dodik i njegova obiltelj glavni grad svoje države nazivaju Teheranom.

- Šta vi imate protiv Teherana? Teheran je lijep grad! Jeste bili tamo? Ima manje džamija neg' što ima u Sarajevu, pokušao se Dodik napraviti kozmopolitom čuvši pozdrav mrskog mu "neprijatelja". No, kada ga je voditelj emisije Aleksandar Stanković upitao znači li to da ljepotu nekog grada ocjenjuje prema broju džamija, Dodik se napravio "tošom", da bi ga potom Stanković optužio da je ksenofob.

- Srušili ste jednu u Banja Luci, brecnuo ga je Stanković misleći na znamenitu džamiju Ferhadiju, na što je Dodik, vrpoljeći se u stolici, zaključio da ne može govoriti kao da je on to uradio. Nedugo potom predsjednik Vlade RS potpuno je izgubio kompas.

- Ja nisam došao ovdje da slušam njega. Ovo je potp ... potpuna podvala ... On je običan jedan kreten, ponavljao je Dodik, a onda je i Hadžiomerović krenuo s uvredama, kazavši kako je Stankovića već ranije upozorio do čega može doći. Inače, predsjednik Vlade RS ranije je tijekom emisije rekao da neće dozvoliti BiH da prizna neovisnost Kosova, dok je objašnjavajući mizeran povratak izbjeglih Hrvata na teritorij Republike Srpske, zaključio da su se Hrvati ionako desetljećima nastojali "dokopati" Hrvatske.

- Javnost u Republici Hrvatskoj zapravo ne zna o kakvom siledžiji medijskom se radi kada govorimo o Miloradu Dodiku, započeo je Hadžiomerović, a voditelj ga je upozorio na izražavanje tek na Dodikovu intervenciju.

- On je jedan obični lažov bolan, objasnio je vrlo ljutiti Dodik Stankoviću o kakvom je novinaru riječ, ustvrdivši da će dobiti onu tužbu s početka priče. Na koncu je predsjednik izjurio iz studija i prije odjavne špice, vjerojatno i dalje ne shvaćajući da mu pod hitno treba medijski savjetnik koji bi mogao iskontrolirati njegovu narav i barem ga ponešto savjetovati. Petominuni isječak tog razgovora iz, inače katastrofom vrlo sadržajne emisije, pogledajte u nastavku ....