UZ ODLAZAK KNJIGE ŽALBE U ZABORAV: Evo što je prigovorao ‘stalni gost Šovagović’

Ivor Fuka

8. kolovoza 2013.

UZ ODLAZAK KNJIGE ŽALBE U ZABORAV: Evo što je prigovorao ‘stalni gost Šovagović’

Knjiga žalbe otišla je u povijest. Odnedavno domaći ugostitelji više nemaju obavezu držanja te neugledne tamnoplave knjižurine, koja je obično skupljala prašinu u nekom kutu gdje ne bi previše smetala. Zakonodavci kažu da se knjiga žalbe nije puno koristila, no očito se nisu sreli s knjigom žalbe jednog zagrebačkog kafića, u koju je Filip Šovagović marljivo mjesecima unosio svoje primjedbe, često potpuno nevezane za rad kafića, poput ove: "ČAPLJA I VOKI MINEDAJUDAPUSTIMSVOJU MJUZU KOJAJENAJBOLJA I SVIRA NEKI GLUPI DŽANKI GLUPESTVARI. TO POD 1"

Sve primjedbe Filipa Šovagovića iz knjige žalbe prepisao je svojevremeno, bez ikakvih intervencija, naš suradnik, Igor Lasić, te ih objavio u Fantomu slobode 2004. godine. Šovagović je obilato i lucidno koristio uputu o korištenju knjige koja kaže da korisnik usluge može prigovor napisati jezikom kojim se služi.

Nestankom institucije knjige žalbe (ubuduće se možete žaliti pisanim putem ili na adresu ugostiteljskog objekta ili na službeni e-mail) odlaze u zaborav i razni životopisni upisi, počesto inspirirani kojom čašicom viška ili ljutom zajebancijom. No, već postoje prijedlozi da se umjesto knjige žalbe, doduše sasvim neformalno, u promet pusti knjiga pohvala, tako da nada za ovakve upise i dalje tinja. A evo što je Šovagović tijekom 2002. i 2003. godine upisivao u knjigu žalbe …

Knjiga žalbe
(FOTO: nasice.org)

30.10.2002. 2300

VOKI JE SPORA, ZAHOD SMRDI, KOKANOVIĆ JE DOSADAN, PERIŠIĆ SERE, SELMA PUŠTA ODVRATNU MJUZU, ZRAK SMRDI PO PODRIGU OD SARME, ŽIVKOVIĆ KENJA, PUN JE KURAC KLINACA KOJI SE DROGIRAJU I IZIGRAVAJU UMJETNIKE I STARCE, STELLA JE TOPLA, SKUPA I GNJUSNA, DOŠO JE I ČUVELJAK TAK DA JE SVE SKUPA ZA OTIĆ DOMA. UŽASNO. DI JE MOJA LOVA? FILIPŠOVAGOVIĆ

OVDJE JE ODVRATNO.
                GOSTFILIPŠOVAGOVIĆ
LJIGE SAME.

ODABIR GLAZBE JE UŽASAN, A VOKI DISMR VEĆ 6 ĆUKI.
Filip Šovagović, STALNI GOST.

ONA JE I LUDA.
              FilipŠ.

TO NIJE OK.
             FŠ


ROĐENDANI IDIOTA PERIŠIĆA. UŽASNO DRUŠTVO. UŽASNI KOKANOVIĆ I NJEGOVE NAOČALE, KRETENOIDNI ČADEŽ SLINI. JERGOVIĆ JE NAJGLUPLJI. ZIDARIĆ? LAŽE. NAVODI KRIVE ČINJENICE, IZOKREće stvarnost, tuguje nad drugima, ali ne nad sobom. JEDINI PIJEM BEJLIZ. NIKAKO DA PRONAĐEM DRUŠTVO ZA BEJLIZ. ZAŠTO JA DOLAZIM OVAMO UOPĆE?
GOST FilipŠovagović 25.11.02.
P.S. SVI SU GLUPI.

30.11.2002.
OD KADA SAM JUČER DOŠAOOVDJE VOKI ME NIJEDNOMNIJEPOGLEDALA. KAJEOVO? A, DA. MENE SVI TRAČAJU. DOBROKAJEOVO? SVI ŽIVI. SVIMIIDU ONI NA NERVE. SAMODANEDOĐE KOKANOVIĆ KOJI MI SE NEJAVLJA POPUT UDOVIČIĆKE ISTO.
ŠOVAGOVIĆ

OVE GLUPE KONOBARICE KOJE NIKO NE JEBE NI POL POSTO UOPĆE NE KOMUNICIRAJU SAMNOM. I TO JEDINO SAMNOM.
STALNI GOST
ŠOVAGOVIĆ
30.11.2002.
P.S. A DOFURO SAM JOHN LENONA.

ČAPLJA I VOKI MINEDAJUDAPUSTIMSVOJU MJUZU KOJAJENAJBOLJA I SVIRA NEKI GLUPI DŽANKI GLUPESTVARI. TO POD 1
2. JEBU MESVI U GLAVU DA LOČEM I DASAM NEKONTROLIRANOALKOHOLIZIRAN, AOTKUD MENI MOLIĆU LEPO CUGA? KOVASJEBE.
ST.G.ŠOVAGOVIĆ
KONAC NOVEMBRA

POPIĆUSVEBEJLIZE DO ZADNJEG. ONA MALA OGOVARA ČAPLJU MENI A FRENDICE SU MOŠ MISLIT. DISUIMUOPĆE FRAJERI? VOKI PRIČA NAJGORE IDIOTARIJE O SELMI. REKLA JE, JASAMČUO, DASUTISVIGOSTI KRETENI OSIM ŠOVAGOVIĆA, ONDA JE SELMA TRAČALA SAMNOM KOKANOVIĆA MISLIM, ZAKAJ JA TO SVEMORAM ZNATI?
ŠOVAGOVIĆ


BIOSAMPOLČUKE BEZCUGE I NAKON KAJSAMTU NARUČIL VALJDA15000. BEJLIZA NAMOJUINTERVENCIJU VOKI ME PITA KAJĆEŠ. KAJEOVO?
GOSTŠOV

KOKANOVIĆ MISLI DAK JE PROČITO 100 KNJIGA DAJEONDAFRAJER. NENE. ONIHIMA. ISTIH.
ŠOVAGOVIĆ

OVAJ LJEPUŠKASTI KONOBAR KAJMISLIDAJE ALCAPONE BI MORO NA PSIHIJATRIJSKO VEŠTAĆENJE SVOJIH RADNIH SPOSOBNOSTI. AK CELO VREME GOVORI: "KAJJE OVO? OSVOSUSVE LUĐACI!, AKO VREĐAGOSTE A MISLI DA SE ŠALI - ja MISLIM DA BI SEON MORO ODMORIT OD NOĆNOG RADA U LIMBU POD PETOKRAKOM SNEBESA.
KAD ĆE SE TA PETOKRAKA SKINUT JEDNOM S NAŠIH GLAVA? ZAKAJ ONDA NE SLUŠAMO RUSKU, KINESKU ILI KUBANSKU ILI SRPSKU MJUZU NEGO VJEČNO NEKE MORONSKE ANGLONARKOTIČKE GLUPARIJE MUZIČARA KAJ KREPAVAJU U TRIDESETOJ OD INFARKTA
KAD ĆE CAPONE NA LIJEČENJE? KAD ĆE ME ZIDARIĆ PRESTAT MALTRETIRAT? ZNA SE DA JE NJEGOV STARI BIO NAJDOSADNIJI ČOVJEK U SJEVERNOJ HEMISFERI. NI U NJEMAČKOJ NIJE BILO DOSADNIJEG TIPA OD NJEGA. TAJ JE GOVORIO SPORO DUGO I OBIMNO. SVE ŠTA TREBA I NE TREBA.

JA ĆU ODSUTRA BIT ROK ZVIJEZDA I OTVORIĆU SI SAMSVOJ BIRC U KOJEM NEĆE BIT KOMUNJARSKIH OBILJEŽAJA. UPISAO SAM PLESNE TEČAJEVE KOJE ĆU U IDUĆIH PAR GODINA POHAĐAT SVE SOK NEBUDEM PLESAO BOLJE OD MR. JACKSONA. OPERIRAĆU PRSTE I NAPRAVIĆU SI VEĆE UŠI. PROMJER 30 cm. IMAT ĆU OD PRODANIH MILION CDOVA JEDAN EURO. NEBUMENENIKOJEBAL. NI ZIDARIĆ NI KOKANOVIĆ ABOGMENIČUVELJAK. KAJSAMJANORMALAN
ŠOVAGOVIĆ

Knjiga žalbe
(FOTO: nasice.org)

RAZVOD
NEMA FABIJANA. NEMA MENE. NEMA TENE. NEMA MENE. NEMA PUNICE, NEMA PURICE, NEMA BOŽIĆA, DOMAĆIH ŽIVOTINJA. NEMA MENE. NEMA NIČEG. ŠERBEDŽIJA JE U LONDONU, CASTRO U HABANI, ANA JE SAMA S KASTRATOVIĆEM, DOSTOJEVSKI JE POD ZEMLJOM, MENE NEMA, A TAKO BI IGRAO KIRILOVA. NEMA MENE. NEMA, ČADEŽA, KOKAKOKANOVIĆA, NEMA PERIŠIĆA, KRISTA, MAGGELIJA, ZIKA, ČADEŽA, FILIPA, TRUDNOG ĆADEŽA, KAJEOVO? KOJA JE OVO MJUZA? CLASH!!! KAJ ONI NISU UMRLI? BOLI ME BULJA. ZAGREB UZAK. BEOGRAD? MOSKVA. NEWZELLAND, PRAHA.
BRANKOV
ŠOVAGOVIĆ
15.12.2002.


ONA mala punkerica me non stop jebe u glavu. Non stop mi uzima pepeljaru i prazni. Nemam ni pepeljaru u vlasništvu jebotesve. Dije Kokanović uostalom. Kao, njega nonstop neko nekaj žica pa ne dolazi. Moš mislit kaj meni treba. Možda ona jedna njegova šminkerska šulja da sjebem starog od Ivane Moš mislit kak mi treba ta šulja. I pijetao bi u njoj bolje izgledao od njega.
Šovagović
15.12.2002.


Uostalom ovdje dolazim samo zato jer sam se sparko ovdje. U posljednje vrijeme auto mi služi samo kao punjač za mobitel. Moš mislit kak sam sjeban zbog toga.
Šovagović 15.12.2002.


Sve ćuprodat kaj god imam. Jebo me pas Ljunja. Kupiću Sax. Ona punkerica je popila sve živo kaj ima u bircu. Mrvi čips. Jebo je čips u dupe. Jeo sam tijesto prije pol sata, pa neću valjda sad još krumpire.
Šovagović15.12.


ŠOVAGOVIĆ 16.12.2002.
Mjuza je tak degenerična da je ne može podnijet ni klinac od 13. Jebote sam fali dajoš Travolta uđe u ovu nakaznu nastambu.


NJUJORK. BRISTOL. SARAJEVO. STON.
ČOVJEČE, OVA kaj je došla s koncerta THECURE i kaj se nije oprala 240 sati nezna uopće s koje strane ispada Natren. Ovoje postao najgori birc u hemisferi. Nemožeš doć a da ne naletiš na nekog glumca kaj se gleda sam u sebe nonstop i govori sam sebi kaj sve mora. Ona Selma i ona Branka Papić snimaju sve kaj se događa. Čovječe nemreš drmnut cugu ni da se ubiješ
Šovagović16.12.2002.


NONSTOP SLUŠAM OVUSELMU KOJA NONSTOP SERE O KOKANOVIĆU, TE OVAKAV TE ONAKAV, DIVAN, KAJAZNAM, DOSTAMIJETOGA.
ŠOVAGOVIĆ 18.12.2002.


17.01.2003 1600
OVAJ KONOBAR KAJ JE KAK SEVEĆZOVE, NEAM POJMA NIT ME ZANIMA JE RAZVALJEN ŽEŠĆE 1500%. TU NEMA ŠANSE DA JE BIO NORMALAN PET MINUTA ODKAD GA JA VIĐAM, A TO JE DOSTA, I DA JE JEDAN BISTAR POGLED UPUTIO BILO KOME. TO BI JA VEĆ PRIMJETIO ZGLEDA KO DA PUN SNIFA IL DA SE PRIKAPČA SVAKO TOLKO NA NEKI 150 VOLTI E.ŠOK. JEBE SVE ŽIVO U GLAVU S NEKOM INDIJSKOM MJUZOM ZA PSIHOUSTANOVE. ČADEŽ JE DEFINITIVNO HOMIĆ. TAK KAK ON KAŽE: TOMICA NA TELEFONU - TAK NE BI REKLA NI PAULINICA NA TELEFONU - STARA BAKA. PUCA NA OVE FRAJERE OD 6 BANKI, ZAMIŠLJA IH, TELEFONIRA I ONDA SVRŠAVA HODAJUĆI DO WC U LIMBU, TO KAD ON ONO CUPKA TO SVRŠAVA NA MESIĆA ZAPRAVO. OVDJE BI RECIMO HTIO ČUT HAIR ILI STEFANOVSKOG. KAJ? KAJ?
              ŠOVAGOVIĆ
P.S.
E NAŠKAJMENE FAKAT STRAH IZAĆ IZ LIMBA.

17.01.2003 1630
SVI BULJE SVAKO U SVOJU TOČKU. JA SAM NAPRIMJER RAZVALJEN VEĆ 2 mjeseca OD KAD SAM PRESTAO PIT PUŠIT DUHANE I PAPAT, NEKAD MI JE BOLJE BIT GLADAN NEGO TUŽAN JBMS. (JEBOMEPAS) JEBU ME ONAJ ĆELAVI PLAYBOY WRITER DA KOJA JE MOJA CUGA. NJEMU U MOZGU NE MOŽE PROPUHIVAT JER NEMA UOPĆE GLAVE. SAMO NOGE. KAPA. OVO JE DOBRO KAD MOŽEŠ PISAT U MIRU. VJEŽBAM GLEDANJE U NEKE DRUGE TOČKE OSIM PAPIRA DOK PIŠEM. NE SMIJE SE DIZAT KEMIJSKA SA PAPIRA. JEBENO JE PISAT RAVNO UVIJEK NEGO JE OTKLIŽEŠ. GORE, DOLE. IMA 100 ŽENA


OVO SUIZGLEDADOŠLI DANI DAJE PUNK OŽIVIO. SVAK RADI KAJGODHOĆE. DANAS MJUZU, KAO, PUŠTA!? MATANIĆ DALIBOR!? NJEMU JE STARA SIGURNO JELA PREVIŠE NEZNAMČEGA DOK JEBIOMALI, SASVIM MALI, TAKO DA ON ZAPRAVO OD ONDA NE ČUJE, A PUŠTA MJUZU DANAS I KAKJEMENI PITAM JA VAS ONDADANAS DRAGI NADLEŽNI ZA SLUČAJ OVE PROPASTI. TU JE NARAVNO NAJGORE ODAVDE DO VJEČNOSTI I NIJEDNA SE NEMOŽECRNA RUPA USPOREDIT S OVOM. SKUŽIO SAM DA NEKO FOTKA. TO VALJDA FOTKA NEKI PSIHIJATAR ZA DOKTORSKI RAD IZ DEGENERIRANOSTI ČOVJEKA. KAJ ĆE ON DRUGO STIM FOTKAMA?.
STALNI GOST
ŠOVAGOVIĆ 11.2.03.


27.5.2003.
ČUVELJAK I HRIBAR SE GADNO VRIJEĐAJU
TI ČUVELJAK NE ZNAŠ RADITI = radiš u NIKAKVIM NOVINAMA
STARI TI BI BIL GLADAN KO CRKVENI MIŠ/KOLIKO SE USPIJE PRODATI KARATA NA TVOJ FILM
KAJ DA PAPARAZZO SPIKA
MENI JE ČUVELJAK SIMPA TIP, ŠTETA ŠTO JE

 

Autor: Filip Šovagović

Lupiga.Com