Tko kome pali svijeće

Glober

2. studenog 2006.

Tko kome pali svijeće

U svim je domaćim dnevnim novinama od četvrtka glavna vijest bila to što je oko dvije stotine Osječana doputovalo u Zagreb, i to drito pred zatvorsku bolnicu gdje se Branimir Glavaš našao zbog ispijanja akumulatorske kiseline. Tuđeg ispijanja akumulatorske kiseline, nažalost, u vrijeme dok je njemu teklo med i mlijeko, a oni koje, čini se, nije direktno častio bili su tada njegove krave i pčele

Mnogi su u prošlom desetljeću iskušavali djelovanje svoje pokvarene mašte na tuđu stvarnost. Radili su sve što im je padalo na pamet, misleći da nikada neće doći 21. stoljeće, odnosno vrijeme kada će, ipak, morati položiti račune za sve ono što su radili koncem prošloga. Vjerovali su da oni mogu spriječiti dolazak novog vremena i činilo im se tada da njihovoj moći nema kraja.

Svi su izgledi da je jedan od takvih i Branimir Glavaš, koji danas leži u pritvorskoj bolnici, gdje je završio odlukom da će štrajkati glađu zbog "nanesenih mu nepravdi", dok se ovih dana paljenjem svijeća ispod natpisa o nepokorenom gradu želi stvoriti slika da Glavaš ima podršku među tamošnjim stanovništvom.

Izazivanje takvog dojma je i dolazak upadljive grupice pred zatvorsku bolnicu u Zagrebu, kao da nije svima jasno da su mu podršku došli izraziti, i sve organizirali, mahom oni koji i sami strahuju da će možda već sutra sa svojim šefom dijeliti rešetkasti pogled na svijet. No, o svemu tome će više reći i učiniti oni dobri momci u policiji koji su kompetentni za takve stvari. Jednako tako trebamo očekivati i doprinos zdravih snaga iz pravosuđa, a istovremeno bi Glavaševim dolaskom u ćeliju, Osijek sada zaista trebao postati nepokoreni grad.