Bush i bin Laden "prodali" hrpu majica

Ivor Car

3. prosinca 2002.

Bush i bin Laden "prodali" hrpu majica

Montirana fotografija na kojoj se američki muškarac No 1, trenutno najneomiljeniji čovjek svijeta George Bush, našao u "nezgodnoj" pozi sa Osamom bin Ladenom, svojim najvećim neprijateljem, za kojeg se ne zna ni da li je živ ili mrtav, našla se kao attachment u mnogim mailovima, a u Australiji i na majicama zbog čega je morala reagirati policija.
Australska policija objavila je kako je u ponedjeljak zaplijenila majice, na kojima se nalazi montirana fotografija, koja prikazuje dvojicu neprijatelja u "prijateljskoj" pozi. Naime, na spornoj fotografiji američki predsjednik George W. Bush, trenutno najneomiljenija osoba na planeti Zemlji, nalazi se u spolnom činu sa svojim najvećim neprijateljom, najtraženijom osobom na svijetu, s vođom terorističke skupine Al Qaeda-e, Osamom bin Ladenom.
Usljed sve jačeg protuameričkog raspoloženja u Australaca, majice su se vrlo dobro prodavale, sve dok se nekolicina građana visokog morala nije potužila policiji radi određene doze gađenja koju je kod njih izazvao besramni neukus s majice. Normalno da je policija ubrzo reagirala, te jadnim "pijačarima" zagorčala život i zaplijenila im sve pronađene majice, pozivajući se na kršenje zakona o opscenosti donešenog još 1931. godine. No, čini se kako to nije kraj ovoj priči, jer policija je načula kako na za sada nepoznatom mjestu postoji golema tvornica koja nastavlja štampati spomenute majice. Osim toga pitanje je kako će policija postupati s onima koji su majice kupili, te ih namjeravaju nositi na javnim mjestima.
Inače majice sličnih motiva, s istim likovima preplavile su Aziju, gotovo odmah nakon dobro nam poznatih napada od 11. rujna, za koje američke vlasti okrivljuju bin Ladena i njegovu Al Qaeda-u.