ŠUKADAR BUKADAR - NOVI SINGL BRAČKOG ASTRONAUTA: "Tako smo u srednjen viku tirali kugu s Brača"

Lupiga.Com

4. travnja 2020.

ŠUKADAR BUKADAR - NOVI SINGL BRAČKOG ASTRONAUTA: "Tako smo u srednjen viku tirali kugu s Brača"

"Šukadar Bukadar, kuga u Povlja nikadar", povik je s kojim se, prema narodnim legendama, u srednjem vijeku tjeralo kugu s otoka Brača, točnije iz Povlja mjestašca na sjeveroistočnoj obali otoka. Vremena su danas nešto drugačija, nemamo epidemiju kuge, već koronavirusa, pa je brački povik aktualizirao slavni „brački astronaut“ Valentino Bošković

Iza „bračkog astronauta“, odnosno sjajnog benda, stoje splitski glazbenici bračkih korijena, Branko Dragičević i Josip Radić, koji su ovih dana objavili novu pjesmu s naslovom „Šukadar Bukadar“. 

„Sve su izventali i otpivoli Josip Radić i Branko Dragičević. Snimjeno je na Mrežnici, u pramaliće 2018., smiksono u pramaliće 2020.“, jezikom koji se govorio na Braču u 17. stoljeću kaže „brački astronaut“ koji je ovu priliku iskoristio i da promovira svoj već odavno najavljeni koncert na Vidovoj gori – 14. veljače 2046. godine

Naime, objasnio je da fanovima za svaku kupljenu ulaznicu za spektakl na Vidovoj gori daruje album „Vodič kroz galaksiju za redikule“, dok će oni kojima je ipak važniji CD kupnjom CD-a dobiti besplatnu ulaznicu za koncert. Inače, koncert će obilježiti punih 400 godina kako se Valentino Bošković s Vidove gore, dakle davne 1646. godine, lansirao u svemir raketom na pogon maslinovog ulja i od tada je sakriven iza zvijezde Sirius. 

Istovremeno, singl je najava trećeg albuma benda koji bi trebao biti objavljen ove godine u izdanju izdavačke kuće Mudri Brk. 

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube