BENTI JARCOTA: Valentino Bošković ima novu pjesmu, jedan od najboljih glazbenih prikaza turizma u Hrvata

Lupiga.Com

7. lipnja 2024.

BENTI JARCOTA: Valentino Bošković ima novu pjesmu, jedan od najboljih glazbenih prikaza turizma u Hrvata

Slavni Valentino Bošković, Bračanin koji je najdalje dogurao u svemir, nakon četiri godine pojavio se iz vakuuma te, preko svojih zemaljskih posrednika Branka Dragičevića i Josipa Radića, u četvrtak objavio novi singl. Dugoočekivanu numeru jedini brački astronaut predstavio je pod imenom „Kruzer u Postira” i radi se o jednom od najboljih glazbenih prikaza turizma u Hrvata.

VELIKA PRASKA: Besplatna, kao i cijeli Svemir

IMAMO PINEZI – PRODAT ĆEMO OČEVO: Brački astronaut poslao Zemljanima novu pjesmu

BRIAN MAY: Poslušajte još jednu sjajnu pjesmu "Valentina Boškovića"

"Ovo je priča o velikoj havariji kruzera koja se dogodila u Postirima na otoku Braču početkom dvadesetih godina 21. stoljeća. Bilo je dramatično, mi smo sve pratili sa sigurne udaljenosti od 55 milijuna kilometara, a svi znamo što se dogodilo kasnije...", poručio je Valentino Bošković, a prenose Branko Dragičević i Josip Radić. 

Dakako, Valentino Bošković upozorava na nekontroliranu ekspanziju turizma za privatni račun. Inspiraciju, kako smo i navikli, uzima u neposrednoj blizini, u ovom slučaju – Postirama na Braču. Na mjestu gdje je nekada stajala tvornica sardina Postira, u srpnju prošle godine otvoren je Grand Hotel View. Ime dosta govori o naravi građevine. Naime, svih 230 soba i apartmana uistinu se može pohvaliti prekrasnim pogledom prema dalmatinskoj obali na potezu od Splita do Omiša. Međutim, isti taj pogled nestao je s horizonta Postiranima koji pak gledaju u betonsku fasadu - Grand Hotela View.

Iako se njegov povratak na Brač ne očekuje do 2046. godine, kada je na Vidovoj Gori za Valentinovo zakazan sljedeći koncert, prvi intergalaktički putnik s Brača ovim singlom pokazuje kako i sa svemirske udaljenosti prati što se događa u rodnom kraju i s njegovim stanovnicima. Unatoč obvezama vezanim za izazovni poziv, "Valentino Bošković" do sada je na Zemlji izdao tri EP-a dok je albumom Velika Praska iz 2020. godine neslužbeno postao najbolji muzičar među astronautima. Toliko dobar da, do Valentinova povratka, njegove interese na Zemlji moraju zastupati čak dvojica bodula evidentnog muzičkog talenta.

A evo i teksta novog singla:

Kad se spusti Sunce iza mista
kad mi pade noć niz kolina
iz crnila gledadu me oči
i u more škuro jo skočin

Jedno petsto metri jo prironin
u batelinu svoju jo izronin
bižin ka da vrag me sami tira
zabija se kruzer u Postira!

U Postira zabija se kruzer
moj je nono opet ispo luzer
Di će bidan svit?!
Utopit će se svi!

Bandira će nan bit šporki šugaman
Gujicu ćemo močit u bili parmezan

Gredu vonka furešti put mista
pari scena ka iz filma 300
iza skule naglas viče panker:
brž bi bilo boje da je tanker!

U Postira zabija se kruzer
moj je nono opet ispo luzer
Di će bidan svit?!
Utopit će se svi!

U iščekivanju novog materijala na ovom linku poslušajte posljednji album "Velika Praska".

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Valentino Bošković

Sviđa vam se ono što radimo? Želite više ovakvih tekstova? Možete nas financijski poduprijeti uplatom preko ovog QR koda. Svaka pomoć naših čitatelja uvijek je i više nego dobrodošao vjetar u leđa.