ŠTO STE IZDAVALI – IZDAVALI STE: Stephen Bartulica stat će vam na kraj

Ivo Anić

12. svibnja 2024.

ŠTO STE IZDAVALI – IZDAVALI STE: Stephen Bartulica stat će vam na kraj

Priča s izdajom i Hrvatima seže valjda još od kralja nam Zvonimira, da ne kažem od Kaina i Abela koji doduše nisu bili Hrvati, ali ajde uvjerite vi u to Stephena Bartulicu. To s izdajom praktički je postalo Hrvatima opsesija. Nema mjeseca, tjedna, da ne kažem dana, kako se u nas Hrvata ne prozove barem jednog izdajnika. Rane su još svježe od one veleumne ideje koju je i službeno inaugurirao tadašnji ministar branitelja Mijo Crnoja kada je krenuo u realizaciju sastavljanja prvog poznatog registra izdajnika.

Redikulizacija istog, a mislim sada na registar, ne na ministra, krenula je već neočekivanim tempom pa je Kolektiv Skroz preduhitrio ministra i promptno napravio web stranicu www.registar-izdajnika.org. Već u prvim satima u njega se samoupisalo oko tisuću Hrvata. Pamtite, vjerujem, te dane ponosa i slave izdajništva u Hrvata. Rane su još svježe, ponavljam, jer je reakcija građana tada iznenadila i samog ministra koji je preneraženo pretraživao internetsku stranicu www.registar-izdajnika.org i gledao kako nezaustavljivo buja.

Urnebesan je to bio tjedan u kojem se nije zapravo znalo koje točno kriterije izdajnik kao takav mora zadovoljavati, pa su osim nacionalnih interesa RH, što je bio preduvjet, građani upisivali i obične izdaje tipa „Gledam srpske filmove sa ogromnim zadovoljstvom“ ili „Umjesto nježnik i vrtolet radije koristim riječi kurac i helikopter“ ili „Treba se prijavit sad dok još nije gužva“ ili „Nikad nisam bio ni u jednom registru“.

Sam ministar šokiran neuspjehom jedne od bitnijih „reformi“ svoje vlade promptno je doveo svećenika da blagoslovi urede svog ministarstva te da mu isti podari jakosti, mudrosti i pameti da sve to izdrži i razluči žito od kukolja. A u tom žitu bilo je kukolja i to onog kvalitetnog. Što bi sam ministar rekao, izdajnika koji baš ono izdaju nacionalne interese. 

Registar izdajnika
Ima tko će vas upisati (SCREENSHOT: Registar izdajnika)

Izdaja je, kako vidimo, od pojavnosti nam mlade države, hrvatski kontinuitet, možda i jedini, i nije zgorega spomenuti oca nam domovine koji je rado označavao izdajnike svega hrvatskoga, mutikaše, jalnuše i smutljivce kojima se grozio ognjem i mačem. Nikome zapravo nije jasno kako ti izdajnici svega hrvatskoga još uopće dišu? Posebno izdajnici koji pišu u tjedniku Novosti kojih kako znamo sama Hrvatska još i financira za veleizdaju. Tome nas je podučio Stephen Bartulica iz Domovinskog pokreta koji će tome konačno stati na kraj

Izdavati se u Hrvatskoj itekako može. Možete, recimo, prodati državu, ili vodu, čak i naftu, ali u nas su te i takve izdaje normalne i uobičajene su aktivnosti dežurnih domoljuba. No, mi ovdje govorimo o nenormalnim izdajama i izdajnicima. Onima koji izdaju naše svetinje. Ono u što se ne dira, ono što nije dozvoljeno propitivati, na primjer, Domovinski rat ili Katoličku crkvu. Ukoliko propitujete onda je jasno, nema druge – prodali ste se za judine škude.

Jude smo se, dakle, dotakli, jer on je za svoju izdaju nagrađen, tj. za nju je dobio materijalna sredstva, pa se sam predsjednik Domovinskog pokreta, Ivan Penava, osvrnuo na prave izdajnike ovog naroda koje je označio imenom i prezimenom. Juda je, kao što znamo, za svoju izdaju dobio naknadu, i taj pojam izdaje koji vežemo uz financiranje posebno bode oči Domovinskom pokretu koji je kako znamo ključ nove vlasti.

Izdajnik, dakle Juda u Hrvata, onaj je koji radi protiv nacionalnih interesa kako ih vidi Domovinski pokret, onaj koji se dira u naše svetinje kako ih vidi Domovinski pokret, i onaj koji zbog toga prima naknadu u vidu honorara za svoju izdaju, o čemu će odlučiti Domovinski pokret.

I sada je tu Bartulica. Stephen Bartulica, rođen i odrastao u St. Josephu, država Missouri, Sjedinjene Američke Države, doktorirao na visokom Papinskom sveučilištu Gregoriana pa došao u Hrvatsku da je očisti temeljito, rodno i ideološki - od izdajnika. Trebalo bi krenuti s Novostima.

Novost koja se sada dogodila mogla bi ozbiljno uzdrmati same temelje mile nam državnosti, jer se, kako vidimo, mijenja paradigma. Neće više naša djeca učiti izdajničku rodnu ideologiju niti će ih odvoditi u muzeje NOB-a i slične lažne institucije. Stephen Bartulica sagradit će još noviji i još ljepši muzej komunističkih žrtava. Stephen Bartulica pazit će što vaša djeca uče i čitaju, a posebno će pripaziti što čitate vi. Što ste čitali - čitali ste! Od danas nema majci da će iz lisnice Hrvata i jedan jedini cent ići za izdajnike, a Stephen Bartulica će se pobrinuti da sve što je naučio u Gregoriani konačno, implementira i u domovini. Ne u Sjedinjenim Državama, nego u Hrvatskoj. Što ste izdavali - izdavali ste! Ukratko. Novine ili domovinu, svejedno. Stephen Bartulica stat će vam na kraj.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Korak dalje: Izazovi europske Hrvatske"