Što je važno u izvještavanju s koncerta?

Ivor Car

10. srpnja 2007.

Što je važno u izvještavanju s koncerta?

Nije pravilo da na Lupigi komentiramo kolege, ali ovaj put će se dogoditi iznimka, jer upravo sam danas u "Nezavisnim novinama", listu kojeg vrlo cijenim, pročitao najgori izvještaj s bilo kojeg koncerta ikada. Naime, naš glavati kolumnist krajem je prošlog tjedna gostovao u Banja Luci, a autorica teksta u svome osvrtu na taj nastup, raspisala se sve u šesnaest pri tom na vrlo zanimljiv način pozicionirajući važnost stvari

Na samom je početku teksta, autorica izvještaja podarila besplatnu reklamu proizvodu koji, zanimljivo je, vrlo često ima degutantne reklame, a riječ je o dezodoransu "Axe", da bi se potom raspisala i o voditeljici Axeove promocije, Aidi Alilović, TV licu s Pinka BiH. Nakon toga smo poprilično detaljno, doznali i kakve su plesne sposobnosti posjetitelja koncerta. Tako su neki "izvodili plesove, misleći da sliče repu ili... čemu već", neki su izvodili "izazovne plesove", dok su oni "krupniji" čak "odlično vladali svojim tijelom i plesovima".

Bitno je bilo za naglasiti kako je, usprkos tome što je istovremeno na banjalučkom Kastelu održan koncert "Hladnog piva", "poznatih" ipak bilo, iako, saznat ćemo i količinu, u "manjem broju". Tako je, doznajemo od autorice, među ostalim, viđen i voditelj banjalučke Alternativne televizije, Vladan Ostojić, da bi potom bili upoznati i s iznimno važnom informacijom. Naime, dok je Aida bila "raspoložena i đuskala", Vladan "nije bio baš raspoložen za ples". Da bi pristup koncertnom izvještavanju bio što potpuniji autorica se pobrinula i tvrdnjom kako je Edu u nastupu potpomogao njegov kolega FMJAM, ne znajući kako se kolega zapravo zove Frenkie i trenutno je jedan od najpoznatijih BH muzičara, a da je FMJAM ime radijske emisije o hip-hopu.

Na koncu nam je dotična novinarka, kao u kakvoj dječjoj emisiji, napisala i refren jedne Edine pjesme, a da stvar bude tragičnija riječ je o pjesmi "Prikaze". Nemojte misliti da se ovakvo što događa samo u nekim neozbiljnim novinama, jer Nezavisne su novine najtiražniji dnevni list u Republici Srpskoj, a s obzirom na želje i htijenje urednika ovakvo što bi se moglo dogoditi i nama. Na kraju krajeva ovaj izvještaj ne govori samo u urednicima, novinama i novinarima, već i o nama čitateljima. Slijedi izvještaj u originalu ...


Na koncertu Ede Maajke održanom u banjalučkom klubu "Kruna" nedostajalo je samo prostora da primi sve zainteresovane goste koji su htjeli da uživaju u njegovoj muzici.


Prije početka koncerta održana je promocija novog AXE dezodoransa, pod parolom "Bom Chika Wow Wow".

Voditeljka Aida Alilović je spojila ugodno sa korisnim, pa je tako vođenje programa uklopila sa uživanjem uz Edine pjesme.

Momci koji su bili hrabri prepustili su se djevojkama koje su izazovno plesale uz njih, a za taj podvig bili su nagrađeni novim dezodoransom.

Nakon toga na scenu je izašao uvijek raspoložen Edo, čiji je nastup pomogao njegov kolega FMJAM.

Hitovi kao što su "Jesmo l' sami", "Minimalni rizik"... bili su početak ludila koje je zavladalo mahom među mlađom publikom u prvim redovima dok su stariji, svako za sebe, izvodili plesove, misleći da sliče repu ili... čemu već.

Bili su tu i predstavnici onih krupnijih, ali pred kojima bi se postidjeli mnogi, jer su odlično vladali svojim tijelom i plesovima.

Iako je u isto vrijeme održavan koncert "Hladnog piva" na tvrđavi Kastel, poznatih je ipak bilo, iako u manjem broju.

"U Banjaluku volim doći jer uvijek vidim drage ljude i uvijek se lijepo provedem", rekla je Aida Alilović, koja je cijelo veče bila raspoložena i đuskala uz Edine pjesme, a kojoj ni posao, koji je to veče radila, nije teško pao jer je trajao svega pola sata.

Na koncertu smo mogli vidjeti Vladana Ostojića, voditelja ATV-a, u ugodnom razgovoru upravo s Aidom. Međutim, nije bio baš raspoložen za ples.

Predstavnik RTRS-a je bio Zoran Prnjatović koji je sa kolegama đuskao cijelo veče i koji očigledno dobro poznaje Edine pjesme.

Da i sportisti vole dobar provod, pokazao je rukometaš Mladen Bojinović, koji je trenutno na odmoru u Banjaluci.

"Banjalučani, baš ste ludi. Nije valjda da me toliko poštujete, vidi koliko vas je", bile su samo neke od uskočica koje je Edo dobacivao između pjesama.

Ionako dobra atmosfera podigla se kada je počela pjesma "Ona je bomba", koju je publika znala od riječi do riječi.

"Bum, bum, mi smo prikaze, bum, bum, ne traži dokaze..."

Prikaze su se pojavile na kraju i zaslužile najveći aplauz, a Edo je otišao na zasluženi odmor nakon sat i po dobre žurke.