Index dobio "Javnu" konkurenciju

Navar Glibotić

30. prosinca 2006.

Index dobio "Javnu" konkurenciju

Evo malo reklame i za konkurenciju. U biti, Lupigi nitko ni ne može biti konkurencija. Dakle, kreće novi portal, koji bi mogao uzeti popriličan dio domaćeg tržišta, do sada neprikosnovenom, Indexu, ali i portalima Večernjeg i Jutarnjeg lista. Radi tamo i par meni dragih ljudi, pa stoga evo nekoliko riječi i o toj novoj internet adresi koja se kliče Javno.Com

Portal koji se, prema prvim zamislima, trebao zvati Bluenet.hr, sada je već dostupan na adresi www.javno.com. Pravi mali bosanski lonac, red zabave, red ozbiljnih vijesti, red neizostavne crne kronike, red sporta, malo biljki i životinja, malo tehnikalija i eto ga, portal koji bi dobro mogao prodrmati index.hr.

Onako, subjektivno, mi čak djeluje i malo bolje, iako još uvijek nije profunkcionirao u potpunosti. Lupiga im je, ipak i naravno, nedosezljiva. E, sad ... Što je dobro, a što loše? Onako, opet iz moje subjektivne percepcije ... Pa, super je brdo ovih kolumnista iz javnog života, koji su sada u poziciji da vide kako je to pisati, odnosno biti s ove strane medija. Kul mi je i dobra stranica sa šuo-biz tračevima.

Kada mi je jedna od urednica prezentirala u lokalnoj birtiji stranicu u nastajanju mislila je da je zajebavam s inzistiranjem da vidim trač-dio, no stvarno je bitno ponekad se dobro opustiti i uz trač rubriku. Nije loša stvar niti intencija da se čim prije podaci ažuriraju.

Što ne valja? Pa, čini se malo nepregledno, no vjerojatno se radi o navici, jerbo mi s Lupige ne možemo se baš lako naviknuti na veliki broj novih podataka. Tako da kada se sve to u mojoj glavi posloži moglo bi izgledati još i bolje. Inače, novinarska ekipa definitivno nije slaba za jedan portal, dapače, ima tamo i par imena koji su u tiskanom novinarstvu napravili zapažen posao.