Što je novoga?

Ivor Car

23. rujna 2002.

Što je novoga?

I žene u vojsku!-poručuju glasači prošlotjedne Lupigine ankete. U ovotjednoj anketi ponudili smo vam prošlotjednu top temu o kojoj je brujala cijela Hrvatska i koja je preplavila sve novinske stupce, kao i sve kafane. Nije riječ o umirovljenom Bobetku i haškoj optužnici, već o Marku Perkoviću Thompsonu, poljudskom junaku. Nije nam namjera s ovom anketom uvrijediti bilo koga, već ponuditi vam neki od kratkih opisa ovog čovjeka koje smo prošlog tjedna čuli iz raznoraznih grla. Pa izaberite! I na kraju tu je i pohvala svima vama, osim ...
Kako se čini na osnovu rezultata naše prošlotjedne, nadasve ozbiljne ankete Lupigini čitatelji bi najrađe odabrali neozbiljno rješenje i poslali i žene u vojsku. Naime, to je opcija za koju ste se ponajviše odlučili. Šaljivđije! Odmah iza tog odabira je profesionalizacija vojske s odgovorom "Vojska-profesionalcima". Zanimljivo je kako je popriličan broj onih koje za vojsku nije ni briga, a ima i onih koji bi ukinuli mogućnost civilnog služenja vojnog roka, a upravo te ljude naš webmaster, trenutno civilni vojnik, nikako ne može shvatiti.
Prošlotjedna vijest o koncertu Marka Perkovića Thompsona na spitskom Poljudu tema je naše ovotjedne ankete. Osim što je to bila top tema na Lupigi i njena najčitanija vijest u povijesti ovog sitea, prošli tjedan je i cijela Hrvatska izgovarala Markov nadimak. Upravo zbog toga odlučili smo istražiti što mislite o tom fenomenu. Osuđeni na malo prostora, u stanju smo vam kao odgovore ponuditi samo neke oprečne opisnice Thompsona  i one koje to nisu. Neka se nitko ne uvrijedi, a neka svatko izabere odgovor koji bi po njemu ukratko najbolje opisao Marka. Između ostalog sve su to riječi upućene Thompsonu, koje smo ovih dana čuli sa svih strana. Već vidim kako će tu biti bjesomućnog glasanja!
I gle, nevjerojatno brzo pristigli smo i do moje najdraže rubrike "pokude i pohvale". Baš sada kada sam prema njoj u najmanju ruku ravnodušan. Palac dolje iliti pokuda ide osobama čije inicijale možemo pronaći među slovima RLTRZXM. Pa neka se traže i zbunjeno si postavljaju nikad dorečeno Zaštooo?. Pronaći ćemo nekoga i za pohvalu, a to bi ovaj put bila naša dva nova kolumnista, koja već punom parom sežu za novim ostvarenjima. Pohvala i svima vama koji iz dana u dan posjećujete ovu stranicu, a pogotovo pohvaljujem one koji iz tjedan u tjedan čitaju "Što je novoga?". Koliko vas je?
Usput sve ono najavljeno u vijesti imena "Lupiga novotarije" još uvijek vrijedi, što znači i da je dovoljno najava za ovaj tjedan, što u drugu ruku ne znači kako neće biti iznenađenja.