Samobor ponudio nešto više od kremšnita i krafni

Hero

16. travnja 2004.

Samobor ponudio nešto više od kremšnita i krafni

Samobor, mali pitomi gradić nadomak Zagreba na prvi pogled tek je vikend destinacija brojnih Zagrepčana u želji za kratkom šetnjicom starim, pitoresknim uličicama i ponekim kulinarskim užitkom u obliku kremšnita ili krafni. No, neke od nas zapalo je da žive u tom gradiću u kojem nema ničega. Ipak dogodilo se čudo i to u obliku nastupa dvaju metal bendova
Dogodilo se čudo u Samoboru. Nemam pojma ni čija je inicijativa, niti tko je pozvao te bendove na svirku u "Grič" (najfancy birtiju u Samoboru), al' stvar se dogodila. Naime, u noći 15. travnja ove godine na spomenutom mjestu nastupala su dva hrvatska metal bandaOldwitch i Vega.

Oldwitch (mislio sam da je u pitanju neka stara vještica, ali su mi dečki iz banda pojasnili da je to k'o fol neki kanistar ili bunar iz kojeg oni crpe svoje ideje za bend koji se meni osobno nije svidio) je tročlani bend i sviraju mješavinu Black Metala i sveg ostalog čušpajza koji zvuči kao ogromna buka, ali oni kažu kako su nastupom bili zadovoljni, baš kao što su zadovoljni svojim prvim albumom kojeg su tek snimili.

Veću pozornost moram posvetiti drugom bendu. Bend iz Splita koji sam već imao priliku slušati po kojekakvim motorijadama zove se Vega. Sviraju klasični Heavy Metal s primjesama Trash Metala ponajviše zbog istrzanih rifova koje svira prvi gitarist. O samom bandu može se puno toga reći, jer iza njih je već nekoliko albuma (!?!). Njihova službena stranica gdje možete pronaći sve podatke o bendu je www.vega-metal.com (vrlo dobar sajt sa zgodnim izborom mp3-a). Uglavnom, na nastupu su napravili odličnu atmosferu, na opće zadovoljstvo svih samoborskih metalaca i nezadovoljstvo svih onih šminkera koji su došli na svoju večernju kavicu u omiljenu birtiju. Treba još samo dodati kako će dečki iz Vege uskoro imati jedan mnogo značajniji nastup. Riječ je o koncertu W.A.S.P.-a u Splitu 17.lipnja 2004. godine, a na kojem će se Vega pojaviti kao predgrupa.