Punk iz Močvare

Hero

18. svibnja 2003.

Punk iz Močvare

Vjerujem kako su mnogi od vas zaboravili, a neki nikada nisu ni znali kako je biti na punk koncertu. Upravo zato, donosimo vam novicu sa koncerta, po mnogima najboljeg punk banda u Hrvatskoj, Fakofbolan, održanog ovog vikenda u zagrebačkoj Močvari, u potpuno prikladnom ugođaju.
Oko 200, uglavnom punk, poklonika pojavilo se u petak 16. 05. u Močvari, na koncertu trenutno ponajboljeg punk banda u Hrvatskoj - Fakofbolan, koji nam dolazi, baš kao i dobar dio punk scene zadnjih dvadeset godina, iz Pule. Koncert je trebao početi u 21.00 h, ali budući se cijela stvar odigrava u Hrvatskoj, a još k tome i u Močvari, jasno je kako je koncert počeo tek oko 22.30. Iskusni gosti ove birtije kraj savskog nasipa znali su kako stoje stvari pa je u 21 sat Močvara bila potpuno prazna i DJ je zabavljao prvenstveno sebe, puštajući stare punk klasike. Oko "desetke" Močvara se lagano počela puniti i već se osjećala atmosfera pravog, jakog punk koncerta.
Čim su momci iz Pule izašli na stage počela je žestoka šutka u kojoj je pogalo nekih 70-ak ljudi i koja je potrajala cijelo vrijeme koncerta, pa čak i poslije njega dok je DJ nastavio puštati muziku. Upravo šutka dala je ovom koncertu pravi ugođaj. Osim ovoga, pravi "feeling" koncertu je davao primjerice i sam odlazak u WC, gdje su se masovno pravile irokeze pomoću raznoraznih pomagala (piva, nož, štirka), a u publici je bilo zbilja svakojakih irokeza, širokih, uskih, u svim bojama i veličinama. Rekordna je ona od nekih 40-ak centimetara. Osim toga kako to biva, ekipa je ispijala goleme količine piva i pušila malo manje goleme količine trave.
Red je da za kraj kažemo nešto i o samom bandu, ali ukratko, čak što više bukvalno u par rečenica. Dečki sviraju već nekih deset godina i kroz svoje postojanje su došli do renomea priznatog i poznatog punk banda, kako u Hrvatskoj, tako i u susjednim nam zemljama. Inače Fakofbolan i Močvara surađuju već neko vrijeme, tako da je album ne više tako mladih Puležana "Provincija uzvraća udarac" bio prvo službeno izdanje Zvuka Močvare. A što se tiče koncerta samog, on je bio izvrstan, agresivan, žestok, s puno srca, baš onakav kakav punk koncert i treba biti.