Festival vatrometa

Rochi

14. ožujka 2002.

Festival vatrometa

Jučer je počeo festival vatrometa u Samoboru. Festival se održava pod pokroviteljstvom Pirotehnike Mirnovec iz Mirnoveca pokraj Samobora. Traje 3 dana, a nastupit će ekipe Njemačke, Austrije i Hrvatske. Više o tome u dijelu
Tradicionalni festival vatrometa koji se održava u Samoboru je počeo. Ne znam da li ste znali, ali i pravljenje vatrometa je sport u kojem se ekipe natječu tko će napraviti bolji, veći i ljepši vatromet. Vatrometi počinju oko 22 sata.


Jučer oko 22:30 je nastupila ekipa Njemačke sa svojim pirotehničkim sredstvima i napravila otprilike 10-minutni show. Sijevalo je na sve strane. Bilo je lijepo, ali kratko. Da nam ne bi bilo dosadno Samoborci su organizirali zajedničko gledanje vatrometa na samoborskoj poljani Vugrinščak. Tu se nalazi stage s kojeg se vodi predstava, najavljuje, odigravaju nagradne igre; zatim mali lunapark i gomila šatora i štandova sa hektolitrima Laškog, Karlovačkog, Ožujskog i Pan piva. Za svirku se pobrinula grupa "Taxi" koja je cijelu večer svirala. Dečki su malo stariji, ali definitivno znaju svoj posao. Posebno bih pohvalio glasove, koje su se odlično prilagođavali pjesmi koju sviraju. Repertoar je raznovrstan; domaći i strani. Što se tiče samog vatrometa, kažu da je najbolje kada naši pucaju. Kažu "ovi iz Mirnoveca ne štede". Tada "sijeva" najmanje pola sata ... znači, ne propustite u nedjelju doći na samoborski Vugrinščak!


Sve u svemu to je jedna jako zabavna fešta i tko se nađe u blizini, a volio bi vikend provesti u gužvi (ne prevelikoj, ipak je to velika poljana) i dobroj atmosferi, festival vatrometa u Samoboru je moja preporuka. Vidimo se na festivalu!!!