Pokrenuta peticija za isključenje Eduardovog krvnika iz nogometa

Ivor Car

23. veljače 2008.

Pokrenuta peticija za isključenje Eduardovog krvnika iz nogometa

Niti par sati nakon što je Martin Taylor, nogometaš engleskog Birmingham Cityja brutalnim startom slomio nogu Eduardu Da Silvi, na webu se pojavila peticija kojom se od engleskog nogometnog saveza traži da mesaru iz Birminghama izrekne doživotnu zabranu bavljenja profesionalnim nogometom. Samo u prvih osam sati peticiju je potpisalo gotovo 10.000 osoba, a iz minute u minutu broj potpisa nezaustavljivo raste, kao i količina zanimljivih komentara

Divljački start na lijevu nogu hrvatskog reprezentativnog napadača Da Silve, Taylor je napravio već u trećoj minuti susreta između Birmingham Cityja i Arsenala, daleko od gola, u situaciji poprilično bezopasnoj po vrata Birmingham Cityja. Na fotografijama, koje donosimo u nastavku, jasno se vidi vanjski prijelom Duduove kosti, kao i mirni smiješak Taylora, koji se čak začudio na odluku suca da mu zbog ovakvog starta udijeli crveni karton.

No, čini se, da postoji na desetke tisuća onih koji misle da je sudačka odluka itekako preblaga. Stoga je, kako doznajemo, 21-godišnji Zagrepčanin, navijač Dinama, reagirao tako što je na slavnom webu Petitiononline.com pokrenuo peticiju u ime nogometnih navijača diljem svijeta. Ovom se peticijom od FA saveza zahtjeva da Tayloru izrekne zabranu bavljenja profesionalnim nogometom do kraja života. Taylorov start nad mladim Arsenalaovim nogometašem ne može se opravdati, kaže, te bi zbog dobrobiti nogometa Taylora trebalo odstraniti od profesionalnog igranja.

Za peticiju se vrlo brzo doznalo i već ju je u nekoliko sati potpisalo gotovo deset tisuća osoba. Uglavnom je riječ o Hrvatima, ali i ljubiteljima nogometa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Belgije, Njemačke, Francuske, pa čak i iz same Velike Britanije. Navest ćemo samo neke od komentara: 'ovo je za lomaču, a ne zatvor', 'don't let him play again', 'disgrace for football'. No, većina komentara ipak se odnosi na želje za što skorije ozdravljenje velikog nogometaša, dok smo primijetili i komentar – 'I šta? Ovo je Premierliga, a ne Serie A'.

Peticiju možete potpisati na ovih sedam znakova – XOXOXOX!