Eduardo na "Vrućoj liniji"

Ivor Car

13. prosinca 2004.

Eduardo na "Vrućoj liniji"

Vjerojatno znate tko je Eduardo da Silva, ali znate li da je nedavno ovaj nogometaš Dinama bio gost "Vruće linije" SN-a, što znači da mu je postavljena hrpa "genijalnih" pitanja. No, za tim genijalnim pitanjima nisu mnogo zaostajali niti odgovori naturaliziranog Brazilca. Jedan od gotovo antologijskih je odgovor na pitanje tko će biti najbolji strijelac Prve HNL, "Onaj tko zabije najviše golova.", smjelo je ustvrdio Eduardo

"Vruća linija" Sportskih novosti prošlog je četvrtka ugostila trenutno ponajboljeg hrvatskog nogometaša, naturaliziranog Brazilca Eduarda da Silvu. Shema "Vruće linije" je sljedeća: čitatelji Sportskih novosti telefonski postavljaju pitanje gostu, koji odmah na njih odgovara. Dakle, svatko ima telefon i svatko može postaviti pitanje, stoga ne čudi česta besmislenost istih. U izdanju Sportskih od petka (10. prosinac) objavljen je sadržaj prošlotjedne "Vruće linije", a mi smo probrali tek par zanimljivih pitanja i odgovora koji nikako nisu smjeli "promašiti" Lupigu. Pa čujte i počujte …


Vruću liniju otvorio je Dejan Turkalj (18), kuhar iz Kutine: Što mislite o Niki Kranjčaru, tko je najbolji igrač Prve HNL, je li Zdravko Mamić stvarno prevarant ili je to iskrivljena slika?

"Niko je fenomenalan dečko i igrač. U Prvoj HNL ima mnogo dobrih nogometaša, nabrojit ću Kranjčara, Ercega, Šarića, Šafarića, Bošnjaka, Mujčina, Karića ... Mi svi volimo Zdravka Mamića, ne znam zašto mislite da je prevarant. O njemu se stvorila zaista kriva slika."

Andrija Magzan (19) iz Metkovića, nezaposlen, htio je saznati tko je Eduardu da Silvi najviše pomogao u nogometnoj karijeri.

"Bog, Isus i Majka Božja. Molio sam se i uslišane su moje molitve. Također, pomogao sam i sam sebi, radom i odricanjem. Uz sve to veliku podršku pružili su mi svi prijatelji iz Dinama, moj menadžer."

Tomislav Kotorac (24), nogometni trener iz Nove Gradiške, pitao je hoće li Eduardo ove zime igrati mali nogomet.

"Neću! Zabranjeno nam je. Uostalom, putujem u Brazil. Neeeee, čekajte... Drugi dan nakon povratka iz Stuttgarta igrat ćemo na turniru u Karlovcu."

Miljenko Jasprica (43), službenik iz Šibenika: Mislite li da ste mogli zaigrati za reprezentaciju Brazila da niste uzeli hrvatsko državljanstvo i zaigrali za Kranjčarovu nacionalnu vrstu?

"Teško. Morao bih igrati u Real Madridu i zabiti više golova od Ronalda!"

Branimir Perić (12), učenik iz Beljanovca, pitao je tko će biti najbolji strijelac Prve HNL.

"Onaj tko zabije najviše golova."

Toni Frančeski (37), pomorac iz Dubrovnika, pričao je kako često putuje u Brazil, te da bi želio da Dinamov napadač pozdravi sve cure u diskoteci Help u Rio de Janeiru.

"Ne znam gdje je diskoteka Help. Rio de Janeiro ima preko 100 diskoteka."

Miroslav Čalo (18), učenik iz Trilja: Koliko će se Ilija Lončarević zadržati na klupi i tko je sljedeći? Vi u Dinamu mijenjate trenere svaki mjesec.

"Nisam predsjednik ili direktor kluba da bih mogao odgovoriti na to pitanje."

Ranko Sticijarić (50), brodostrojarski tehničar iz Rijeke, podsjetio je našeg gosta na zajedničko fotografiranje na zagrebačkom Cvjetnom trgu, te naglasio da će odsad na svakoj utakmici Dinama na zapadnoj tribini izvjesiti brazilsku zastavu.

"Uvijek ću vam mahnuti."

Ive Glavan (53), ekonomist iz Velike Gorice, kaže: Prije 2 godine, kad je Dinamo bio na pripremama u Međugorju, dali ste intervju Radio Međugorju i otad vam je krenulo nabolje. Koliko vam je Majka Božja Međugorska pomogla u karijeri?

"Mi Brazilci iskreno vjerujemo u Boga. Velika većina samo katolici. Znam da je Majka Božja Međugorska i te kako zaslužna za sve što sam postigao. Onaj tko nije vjernik teško će razumjeti, ali osjećam da sam nakon tog intervjua zaista postao drugačiji."