OVO JE JEDNO OD NAJZANIMLJIVIJIH MJESTA NA SVIJETU: Evo kako Hrvati i Srbi mogu surađivati i donijeti nam dobre stvari

Ante Radić

13. prosinca 2013.

OVO JE JEDNO OD NAJZANIMLJIVIJIH MJESTA NA SVIJETU: Evo kako Hrvati i Srbi mogu surađivati i donijeti nam dobre stvari

Upotreba sintagme hrvatsko-srpski, može vam se učiniti nevjerojatnom, ali njeno korištenje ovdje je sasvim opravdano. Upoznati ćemo vas sa znanstvenom ekspedicijom, o kojoj smo već pisali, a koja se nahodala džunglama Šri Lanke u potrazi za nekim od najugroženijih životinjskih vrsta. O traganju u zelenom raju snimljen je i film, a hrvatsko-srpska ekspedicija u njemu će ocijeniti kako je Šri Lanka jedno od najzanimljivijih mjesta na svijetu. Film više nije rezerviran za festivale, već ga se može naći i na webu, a mi ga, bez nepotrebnog upozorenja da se ljudi iz Hrvatske i Srbije ne moraju nalaziti samo na suprotnim stranama rovova mržnje, donosimo u nastavku.

Prije nego što se vi rijetki koji ste se odvažili kliknuti na nešto u čemu nema sisa i guzica, a ni ustaša i partizana, već samo Hrvata i Srba u ulogama u kojima ih niste navikli gledati, valja primijetiti jednu stvar. Naime, Povratak zelenog raja, emitiran je i na Hrvatskoj radio-televiziji, što ćete naslutiti i iz dobro poznatog naratorskog glasa.

Međutim, iako je sam autor dokumentarca, istraživač, biolog i fotograf Goran Šafarek, postavivši film na svoj YouTube kanal, jasno naznačio kako se radi hrvatsko-srpskoj znanstvenoj ekspediciji, gledatelji HRT-a ipak su mogli čuti tek kako su u Šri Lanki bili „hrvatski istraživači“, spomenuvši znanstvenika Srbina tek desetak minuta kasnije. Može izgledati nebitno, ali, paranoidni kakvi jesmo, nismo mogli ne primijetiti ovu slučajnost … Nakon što smo vas nepotrebno upoznali s ovom informacijom, prepuštamo vas zelenom raju …

 

 

 

 

Lupiga.Com